Την πρόταση Αναστασιάδη για Βαρώσια μετέφερε στον Μπλίνκεν ο ΥΠΕΞ

Την πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα Βαρώσια μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, χαρακτήρισε ως πολύ καλή τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και ΗΠΑ.  

Όπως είπε, ο κ. Μπλίνκεν συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για την επιστροφή του στο Υπουργείο Εξωτερικών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, συνέχισε, οι δυο Υπουργοί μίλησαν για τον μηχανισμό 3+1 με την Ελλάδα και το Ισραήλ και εξέφρασαν από κοινού την άποψη για επιστροφή στη συμφωνία για την πολιτική δυναμική.  

Οι δυο Υπουργοί, είπε ο κ. Δημητρίου, συζήτησαν μια σειρά από διμερή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας του συντονισμού των ενεργειών για την υποστήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Τόνισαν επίσης τη σημασία της αύξησης της επιστημονικής συνεργασίας σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι αναδυόμενες τεχνολογίες μέσω της επικείμενης υπογραφής μιας διμερούς Συμφωνίας για την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

O Αμερικανός Υπουργός εξέφρασε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κυπρίων και ο κ. Κασουλίδης μετέφερε την πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα Βαρώσια, κατέληξε ο κ. Δημητρίου.   

Δειτε Επισης

Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών