Διαψεύδει τις αναφορές Προέδρου ο Παμπορίδης-«Δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια»

Στην αντεπίθεση περνά ο Γιώργος Παμπορίδης, μετά τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας, επιθυμούσε τη μεταφορά του σε άλλο Υπουργείο το 2018, για να παραμείνει στην Κυβέρνηση. Ο κ. Παμπορίδης εκφράζει τη θλίψη του διότι όπως σημειώνει, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.   

Μάλιστα ο πρώην υπουργός καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να απευθυνθεί στους δύο συνεργάτες του που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν πριν την ανακοίνωση εκ μέρους του Νίκου Αναστασιάδη του νέου του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Παμπορίδης σημειώνει πως, «πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι του ζήτησα να μου αναθέσει άλλο χαρτοφυλάκιο προκειμένου να παραμείνω υπουργός και κατά την δεύτερη θητεία του, εξηγώντας μάλιστα ότι αρνήθηκε το αίτημά μου». «Θλίβομαι βαθύτατα», συνεχίζει, «για την δήλωση αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη η οποία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Θέλω να ελπίζω ότι δεν άρχισε να τον απατά η μνήμη του».

«Σεβόμενος τον θεσμό του Προέδρου αλλά και το γεγονός ότι συνεργάστηκα στενά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη», προσθέτει ο κ. Παμπορίδης, «υπηρετώντας την χώρα και την κοινωνία, αρκούμαι στο παρόν στάδιο να προτρέψω τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανατρέξει στους δύο στενούς τους συνεργάτες που ήταν παρόντες όταν επιχείρησε να μου προτείνει άλλο χαρτοφυλάκιο από αυτό της Υγείας στο γραφείο του αμέσως πριν ανακοινώσει την σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου τον Φεβρουαρίου του 2018».

Μάλιστα εκφράζει την ελπίδα, πως όταν ο Πρόεδρος μιλήσει με τους συνεργάτες του  θα θυμηθεί και ο ίδιος, τι ακριβώς διεμήφθη, καθώς επίσης και την ευχή να μην χρειαστεί να επανέλθει. «Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η βάση του πολιτεύματος και είναι ιερός. Όλοι έχουμε ευθύνη να τον προστατεύουμε και να μην τον ευτελίζουμε. Σε ότι με αφορά αυτό έπραξα και αυτό προτίθεμαι να συνεχίσω να πράττω», καταλήγει ο Γιώργος Παμπορίδης.

Τι υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Απαντώντας για το φλερτ Παμπορίδη με το ΑΚΕΛ και τις πρόσφατες δηλώσεις του, ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να επέλθει με τον ΔΗΣΥ, αλλά και πως το κόμμα έχει μετατραπεί σε θάλαμο αναμονής της εξουσίας, ο Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε πως δεν θα σχολιάσει τα όσα ανέφερε για το κόμμα. «Δεν μπορώ όμως», είπε, «να μη σχολιάσω τα όσα ανέφερε για την Κυβέρνηση. «Είναι ένας συνεργάτης ο οποίος υπήρξε καλός υπουργός Υγείας, ένας αποφασιστικός υπουργός Υγείας στην υλοποίηση των εξαγγελιών μου και τις αποφάσεις μου, επιτέλους το ΓΕΣΥ που ήταν ένα χρέος της πολιτείας προς τους πολίτες που συζητείτο πέραν των 50 χρόνων ότι έπρεπε να υλοποιηθεί», σημείωσε. 

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο κ. Παμπορίδης θα μπορούσε να ήταν μέχρι και σήμερα υπουργός. «Ένα άλλο στοιχείο που αδικεί εαυτόν γιατί δείχνει ασυνέπεια, είναι πως ο κ. Παμπορίδης θα μπορούσε να ήταν μέχρι και σήμερα υπουργός της Κυβέρνησης, εάν ικανοποιούσα το αίτημα του είτε να πάει ως υπουργός Εμπορίου, μετά το τέλος της πρώτης θητείας, είτε υπουργός Άμυνας. Και είπα ότι αν θέλετε να παραμείνετε στην Κυβέρνηση, θα συνεχίσετε από το πόστο που υπηρετήσατε με πλήρη επάρκεια. Δεν συνηθίζω να μεταφέρω υπουργούς από το ένα πόστο στο άλλο. Δεν απεδέχθη, με αποτέλεσμα να μην είναι μέχρι και τώρα υπουργός της Κυβέρνησης. Ας μην αδικεί τον εαυτό του ο κ. Παμπορίδης», κατέληξε για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ψήφος σε Αβέρωφ, το άδειασμα Χριστοδουλίδη και η απάντηση σε Παμπορίδη

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον