Τετάρτη 18 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επιστολή για το Κυπριακό στη Μέτσολα έστειλαν οι ομογενείς της Βρετανίας

  27/01/2022 19:02
Επιστολή για το Κυπριακό στη Μέτσολα έστειλαν οι ομογενείς της Βρετανίας

Επιστολή για το Κυπριακό στη Μέτσολα έστειλαν οι ομογενείς της Βρετανίας

  27/01/2022 19:02

Την πεποίθησή τους ότι ως νέα και δυναμική ηγέτιδα από μία μικρή νησιωτική χώρα «θα υπερασπιστεί δίχως φόβο τις δημοκρατικές αξίες και θα στηρίξει τη φωνή των Κυπρίων για δικαιοσύνη», εκφράζουν με συγχαρητήρια επιστολή προς τη Ρομπέρτα Μέτσολα, τα μέλη του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων, με αφορμή την ανάδειξη της πολιτικού από τη Μάλτα στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η επιστολή της παροικιακής οργάνωσης της Βρετανίας σημειώνει την ευχαρίστηση και τον εντυπωσιασμό που προκάλεσε η δήλωση της κ. Μετσόλα περί της σημασίας της επανένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Μας δίνει ελπίδα για το μέλλον», σημειώνουν οι υπογράφοντες, τονίζοντας ότι τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης είναι πρόσφυγες ή παιδιά προσφύγων, που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων.

«Προερχόμενη από ένα μικρό νησί και εσείς, έχετε μια κατανόηση και ενσυναίσθηση για τη θέση της Κύπρου, η οποία απειλείται αδιάκοπα από τον Τούρκο επιτιθέμενο. Τονίζουμε ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει άμεσα κάθε νέα πρόκληση είτε στα Βαρώσια ή στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει η επιστολή.

Κλείνει με την επισήμανση ότι «έχει έρθει η ώρα για να γίνει ξανά πλήρης η Κύπρος, καθώς αυτό θα είναι αναγκαίο για την ειρήνη στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Την επιστολή εκ μέρους του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων υπογράφουν οι Δώρος Παρτασίδης, Μαρί Νίκολσμπι, Δρ Ντένις Ζήνων, Τζον Στεργίδης και Δρ Σάββας Χατζηφιλίππου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας