Ξέμειναν από… πολιτικά καύσιμα οι λιμουζίνες αξιωματούχων-Όπισθεν μετά το σάλο

Την απόσυρση των κανονισμών οι οποίοι παραχωρούν λιμουζίνες σε κρατικούς αξιωματούχους, αποφάσισε η Κυβέρνηση, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τα κόμματα. Το εν λόγω δικαίωμα είχε αφαιρεθεί το 2016 και με βάσει τους νέους κανονισμούς, θα τίθετο εκ νέου σε ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφουν οι λιμουζίνες σε αξιωματούχους επί 24ωρου βάσεως-«Προκλητική προσπάθεια»

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Πελεκάνος, αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ότι η απόφαση για κατάθεση των Kανονισμών για τα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων λήφθηκε στα πλαίσια συμφωνίας με τις συντεχνίες για σταδιακή επαναφορά των ωφελημάτων στο δημόσιο τομέα, και μετά από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Γενικών Διευθυντών».

Όπως τονίζει, «στο πλαίσιο λήψης της απόφασης, λήφθηκε υπόψη, ότι το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου ωφελήματος θα ήταν περιορισμένο εφόσον δεν θα απαιτείτο η απόκτηση οποιουδήποτε οχήματος».

Σημειώνεται ακόμα πως, «η πρόθεση για επαναφορά του συγκεκριμένου ωφελήματος έτυχε διαβούλευσης από το συνδικαλιστικό όργανο των Γενικών Διευθυντών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι, «παρόλα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για εκμετάλλευση των συγκεκριμένων προνοιών των υπό αναφορά κανονισμών, καθώς και για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς».

Στο μεταξύ, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση σκανδαλώδες, χαιρετίζει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε, «ως Ελεγκτική Υπηρεσία θεωρούμε πολύ σημαντική και χαιρετίζουμε την παρέμβαση του ΠτΔ ώστε να απορριφθεί το απαράδεκτο αίτημα των ΓΔ για να κυκλοφορούν με κρατική λιμουζίνα σε ιδιωτικές μετακινήσεις. Τέτοιο ωφέλημα ουδέποτε είχαν, απλώς προ του 2014 πολλοί το έκαναν άτυπα και καταχρηστικά».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας