Τρίτη 17 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζεται η καταμέτρηση στα κατεχόμενα-Πάνω από 41% το κόμμα του Τατάρ

  23/01/2022 20:58
Συνεχίζεται η καταμέτρηση στα κατεχόμενα-Πάνω από 41% το κόμμα του Τατάρ

Συνεχίζεται η καταμέτρηση στα κατεχόμενα-Πάνω από 41% το κόμμα του Τατάρ

  23/01/2022 20:58

Με το κλείσιμο των καλπών ανακοινώθηκε ότι η συμμετοχή ήταν στο 58,23% ενώ στις «προεδρικές εκλογές» τον Οκτώβριο του 2020 ήταν 67,19%. Στους 203.792 ανέρχονται οι "εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι" και οι κάλπες ήταν 763. Κατήλθαν 403 υποψήφιοι, από τους οποίους οι 131 ήταν γυναίκες, και οι 3 ανεξάρτητοι. Συμμετείχαν 8 κόμματα.  

Το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής καταγράφηκε σήμερα στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου, όπου ζουν και οι περισσότεροι έποικοι, και το χαμηλότερο στη Λευκωσία, όπου διαμένει η μεγαλύτερη μάζα των ψηφοφόρων και έχει περισσότερη δύναμη η αντιπολίτευση.

Η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε με το κλείσιμο των καλπών αλλά τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο το απόγευμα, λόγω της καθυστέρησης και στην καταμέτρηση της μεικτής – οριζόντιας ψηφοφορίας.

Με καταμετρημένο το 12% των ψήφων το ΚΕΕ του Ερσίν Τατάρ προηγείται με 42,2%, ενώ ακολουθεί το Ρεμπουμπλικανικό κόμμα με 29,9%.

4122055483049740 image

Σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν το ΚΚΔ να μένει εκτός «βουλής», ο ΓΓ του κόμματος, Χαλίλ Χιζάλ, εξέφρασε απογοήτευση.

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτό είναι μια αποτυχία. Σημαίνει ότι δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε καλά", είπε.

Ο κ. Χιζάλ εκτίμησε, μιλώντας στο Κανάλι Σιμ, ότι τους επηρέασε η αποχή αλλά και ότι κάποιοι ψηφοφόροι τους για να εμποδίσουν τη νίκη του ΚΕΕ ψήφισαν το ΡΤΚ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία στη διεθνή σκηνή τα αριστερά κόμματα κερδίζουν εκλογές, το να γίνεται συζήτηση για το αν το ΚΚΔ θα μπει ή όχι στην «βουλή» δεν είναι ωραίο, πρόσθεσε.

Ο κ. Χαζίλ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραιτήσεων στο ΚΚΔ.

Τα παρατράγουδα
 

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ψευδοαστυνομίας, κατά τη διαδικασία της «ψηφοφορίας» υπήρξαν επτά περιπτώσεις, στις οποίες οι πολίτες επιχείρησαν να φωτογραφήσουν τα ψηφοδέλτιά τους, ενώ διαπιστώθηκε πως τρία άτομα προσήλθαν στις κάλπες ενώ ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Άλλα δύο άτομα επιχείρησαν να σκίσουν τα ψηφοδέλτια τους, αντί να τα ρίξουν στην κάλπη. 

Μάλιστα, ασκήθηκε δίωξη σε επιχειρηματία, διότι η επιχείρηση του πώλησε αλκοόλ σε τέσσερα άτομα. Σημείωνεται πως στο ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον «νόμο», απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας