«Είναι σαν πασαρέλα, θα χάσουν και οι δύο»-Απαισιόδοξος ο Κασουλίδης

Απαισιόδοξος ότι εάν τελικά είναι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τέλος θα χάσουν και οι δύο, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος υπενθύμισε πως πρόκειται για την τρίτη φορά που το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης.    

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κασουλίδης, ερωτηθείς τι θα σήμαινε για τον ίδιο με ανεξάρτητη υποψηφιότητα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, απάντησε «δεν ξέρω γιατί ο κ. Χριστοδουλίδης διάλεξε αυτό τον δρόμο και δεν θέλω να κρίνω πρόσωπα. Ξέρω τι έγινε ότι όταν ο Αλέκος Μαρκίδης κατέβηκε σαν ανεξάρτητος με τον Γλαύκο Κληρίδη. Έχασαν και οι δύο και πολύ πιθανόν και τώρα να χάσουν και οι δύο. Δεν βλέπω διάσπαση, αλλά βλέπω ότι θα χάσουμε τις εκλογές. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρέθηκε στα πρόθυρα διάσπασης σε δύο περιπτώσεις. Η μία όταν κλήθηκαν οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν ναι ή όχι για το Σχέδιο Ανάν και η δεύτερη φορά όταν εγώ ήμουν υποψήφιος. Οι δημοσκοπήσεις με έδειχναν τρίτο και ξεκίνησαν οι δικοί μας και έλεγαν ποιο θα ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο. Δημήτρη Χριστόφια ή Τάσο Παπαδόπουλο. Τώρα η τρίτη φορά είναι σήμερα. Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδης».

«Οι πρωταγωνιστές είναι οι δύο ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Το ζητούμενο και για εμάς του Συναγερμικούς, είναι να γίνει εκείνο που γίνεται πάντα. Ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού, που πάντα είχε υποψήφιο δικό του ο ΔΗΣΥ, πρέπει να περνά από τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος. Θέλουμε οι δημοκρατικές διαδικασίες να είναι εκείνες που αναδεικνύουν τους υποψηφίους μας», υπέδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χείμαρρος ο Αβέρωφ-Τρεντ να είσαι αντισυστημικός, λένε πως είμαι διάβολος μαύρος

Σε ερώτηση εάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Αβέρωφ ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «αν αποδεχόταν αυτή την πρόταση του κ. Νεοφύτου ή οτιδήποτε άλλο που να υπονοούσε διαδικασίες εντός του κόμματος δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο κύριος Μάτσης κατέβηκε με τις διαδικασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου, εναντίον του Γλαύκου Κληρίδη, δηλαδή σαν αντίπαλοι για διεκδικήσουν το χρίσμα και δεν έσκασε ούτε μια μύτη. Η κ. Θεοχάρους κατέβηκε ως ανθυποψήφια του Νίκου Αναστασιάδη για να πάρει το χρίσμα, μέσω από τη διαδικασία του Ανωτάτου Συμβουλίου και δεν έσπασε ούτε μια μύτη. Υπήρχε θέμα μια φορά, που ήρθε ο Νίκος Αναστασιάδης, ως αρχηγός του κόμματος, και με υπέδειξε να διεκδικήσω εγώ την υποψηφιότητα της προεδρίας, διότι πίστευε ότι πρέπει να γίνει».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την άποψη πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης εάν διεκδικήσει, εν τέλει, την Προεδρία, θα έπρεπε ήδη να παρουσιάσει τις θέσεις του στον κόσμο, τονίζοντας πως εκείνου που λείπε στη διαμάχη μαζί με τον Αβέρωφ, είναι οι διαφορές θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώιμη προεκλογική, το ορόσημο του Μαρτίου και ο πολιτικός Ιούνης του ΔΗΣΥ

«Μια φορά ήταν η πολιτική φιλοσοφία του Κυπριακού ή δεύτερη ήταν Αριστερά η Δεξιά; Τώρα τι είναι; Είναι σαν πασαρέλα, γιατί η προτίμηση είναι όπως τον σταυρό προτίμησης, ποιον συμπαθώ, ποιος μου αρέσει καλύτερα κλπ. Είναι σταυρός προτίμησης με κριτήρια πασαρέλας. Πάνω σε ποια πολιτική εκπεφρασμένη πρέπει να στηριχθεί κάποιος για να κάνει επιλογές. Είναι με κριτήρια πολιτικής, όχι. Τι πρεσβεύει ο καθένας;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Νεοφύτου, συνέχισε ο κ. Κασουλίδης, «ως αρχηγός κόμματος έχει δείξει. Ο κ. Χριστοδουλίδης; Δεν έδειξε δείγματα γραφής ως υπουργός Εξωτερικών. Ποια είναι η θέση του για το Κυπριακό; Ποια είναι η θέση του για την οικονομία; Εσείς ξέρετε τις θέσεις του; Τόσα χρόνια δήλωνε τη θέση του κ. Αναστασιάδη. Εκείνο που λείπε σε αυτή τη διαμάχη ήταν οι διαφορές θέσεων. Τη δουλειά σου στο ΥΠΕΞ μπορείς κάλλιστα να την κάνεις χωρίς να παρουσιάζεις τα προσωπικά σου πρεσβεύω και τις απόψεις σου. Μπορείς κάλλιστα να την κάνεις και να την κάνεις καλά. Όταν ξεφεύγεις από αυτό το πλαίσιο και πας στο πλαίσιο της  διεκδίκησης της Προεδρίας πρέπει να παρουσιάσει θέσεις. Δεν λέω ότι δεν θα παρουσιάσει, πιθανόν να το κάνει. Αλλά τώρα εμείς μιλάμε για το πως τοποθετείται ο κόσμος και σε ποια κριτήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα παπούτσια των Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη και των Συναγερμικών

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»