Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Λ. Φουρλάς: Ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει στον Ερντογάν να την απειλεί

  20/01/2022 14:55
Λ. Φουρλάς: Ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει στον Ερντογάν να την απειλεί

Λ. Φουρλάς: Ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει στον Ερντογάν να την απειλεί

  20/01/2022 14:55

Να πετύχουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν Ερντογάν να την απειλεί, ανέφερε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.  

Επικαλούμενος το ισχυρό μήνυμα που απηύθυνε η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ότι «δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι για όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη», ο κ. Φουρλάς τόνισε στην παρέμβασή του ότι «η κα Μετσόλα έθεσε όλους μας προ των ευθυνών μας.  Ειδικά αυτούς που μέχρι στιγμής παρουσιάζονται άτολμοι και αδύναμοι να υπερασπιστούν αποτελεσματικά μέλη της οικογένειάς μας που κινδυνεύουν».

Όπως ανέφερε, γνωρίζει ότι τα συμφέροντα καθορίζουν πολιτικές όμως θα πρέπει να κάνουμε πράξη αυτά που πρεσβεύουμε, τις Αρχές και Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν κρύβω ότι αισιοδοξούμε περισσότερο, ειδικά εμείς τα μικρά κράτη, με την ανάληψη της Προεδρίας από τη Γαλλία και της Προεδρίας αυτού του Σώματος από τη Μάλτα, μία μικρή χώρα όπως τη δική μου», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Φουρλάς, τονίζοντας ότι η θέση του Παρισιού για μια πιο ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη μας βρίσκει σύμφωνους και θα παλέψουμε μαζί για να το πετύχουμε.

«Να πετύχουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν Ερντογάν να την απειλεί. Μια Ευρώπη όπου οι Αρχές και οι Αξίες θα υπερισχύουν των όποιων συμφερόντων. Μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι θεμελιωτές της».

Ο κ. Φουρλάς είχε χθες την ευκαιρία να συνομιλήσει στο περιθώριο των Εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο ευχαρίστησε για τη στάση Αρχών που τηρεί το Παρίσι έναντι της Κύπρου και του εξέφρασε τη στήριξη στη βούλησή του για μια πιο ισχυρή Ευρώπη.  Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Φουρλά ότι η χώρα του παραμένει πλήρως δεσμευμένη στηρίζοντας το δίκαιο και στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας