Λ. Φουρλάς: Ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει στον Ερντογάν να την απειλεί

Να πετύχουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν Ερντογάν να την απειλεί, ανέφερε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.  

Επικαλούμενος το ισχυρό μήνυμα που απηύθυνε η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ότι «δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι για όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη», ο κ. Φουρλάς τόνισε στην παρέμβασή του ότι «η κα Μετσόλα έθεσε όλους μας προ των ευθυνών μας.  Ειδικά αυτούς που μέχρι στιγμής παρουσιάζονται άτολμοι και αδύναμοι να υπερασπιστούν αποτελεσματικά μέλη της οικογένειάς μας που κινδυνεύουν».

Όπως ανέφερε, γνωρίζει ότι τα συμφέροντα καθορίζουν πολιτικές όμως θα πρέπει να κάνουμε πράξη αυτά που πρεσβεύουμε, τις Αρχές και Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν κρύβω ότι αισιοδοξούμε περισσότερο, ειδικά εμείς τα μικρά κράτη, με την ανάληψη της Προεδρίας από τη Γαλλία και της Προεδρίας αυτού του Σώματος από τη Μάλτα, μία μικρή χώρα όπως τη δική μου», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Φουρλάς, τονίζοντας ότι η θέση του Παρισιού για μια πιο ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη μας βρίσκει σύμφωνους και θα παλέψουμε μαζί για να το πετύχουμε.

«Να πετύχουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν Ερντογάν να την απειλεί. Μια Ευρώπη όπου οι Αρχές και οι Αξίες θα υπερισχύουν των όποιων συμφερόντων. Μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι θεμελιωτές της».

Ο κ. Φουρλάς είχε χθες την ευκαιρία να συνομιλήσει στο περιθώριο των Εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο ευχαρίστησε για τη στάση Αρχών που τηρεί το Παρίσι έναντι της Κύπρου και του εξέφρασε τη στήριξη στη βούλησή του για μια πιο ισχυρή Ευρώπη.  Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Φουρλά ότι η χώρα του παραμένει πλήρως δεσμευμένη στηρίζοντας το δίκαιο και στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ