Πήρε θέση ο Τατάρ μετά τον σάλο για τα περί προσάρτησης-«Όλοι γνωρίζουν τη θέση μας»

Δεν μπορεί υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις "η προσάρτηση της τδβκ από οποιαδήποτε χώρα ή σε οποιαδήποτε χώρα να αποτελεί επίσημη θέση μας" αναφέρεται σε ανακοίνωση της "προεδρίας" του ψευδοκράτους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως δεν είναι συμβατά με τη δημοσιογραφική δεοντολογία δημοσιεύματα που προσπαθούν να αποδώσουν στην "προεδρία" μια θέση υπέρ της προσάρτησης στην Τουρκία.

Προστίθεται πως όλοι γνωρίζουν ότι η θέση της "προεδρίας" δεν μπορεί να είναι άλλη πέραν της στήριξης των Τ/κ "που απέκτησαν το κράτος τους" όπως αναφέρεται, έπειτα από αγώνες χρόνων και "ζουν ελεύθερα και με ασφάλεια στην κυρίαρχη τδβκ".  

«Υποστηρίζω την προσάρτηση της Κύπρου στο σύνολό της στη μητέρα πατρίδα Τουρκία»

Νωρίτερα, αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα μια ανάρτηση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέλους του κεντρικού οργάνου του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρονται στην ανάρτηση προβάλλοντας την άποψη ότι άρχισε να ξεκαθαρίζει ο απώτερος στόχος του ΚΕΕ στο Κυπριακό, ο οποίος είναι η προσάρτηση του ψευδοκράτους στην Τουρκία.

Το μέλος του κεντρικού οργάνου του ΚΕΕ, Φουάτ Ναλτζίογλου, ο οποίος πριν από σύντομο χρονικό διάστημα διορίστηκε από τον Ερσίν Τατάρ στην «επιτροπή οικονομίας και φυσικών πόρων», με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του παράνομου αεροδρομίου, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter έγραψε ότι «Ως Τούρκος της Κύπρου, χαιρετίζω την απόφαση για να επιβιβάζονται οι επιβάτες που πηγαινοέρχονται στην Κύπρο στα τουρκικά αεροδρόμια [από την πτέρυγα] των εσωτερικών πτήσεων. Υποστηρίζω την προσάρτηση της Κύπρου στο σύνολό της στη μητέρα πατρίδα Τουρκία, τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Κύπρου».

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις στα κατεχόμενα με την τ/κ ιστοσελίδα «Οζγκιούρ Γκαζέτε Κίμπρις» να αναδημοσιεύει την ανάρτηση σημειώνοντας ότι τόσο το κόμμα (ΚΕΕ) όσο και ο κ. Τατάρ ξεκαθαρίζουν πλέον τις αληθινές προθέσεις τους στο Κυπριακό.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»