Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα για το ζήτημα του παράνομου αεροδρομίου

  19/01/2022 17:01
Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα για το ζήτημα του παράνομου αεροδρομίου

Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα για το ζήτημα του παράνομου αεροδρομίου

  19/01/2022 17:01

Το ενδεχόμενο της τροποποίησης του καθεστώτος του παράνομου αεροδρομίου σε «αερολιμένα εσωτερικών πτήσεων» της Τουρκίας πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον σημερινό τ/κ Τύπο, ο «Πρωθυπουργός» υπερασπίζεται την ιδέα της τροποποίησης την ώρα που σύσσωμη η τ/κ αντιπολίτευση απορρίπτει το νέο σχέδιο.  

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίμπρις» σήμερα γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Φαϊζ Σουτζούογλου δήλωσε ότι με την συμπερίληψη του «αεροδρομίου» στο καθεστώς των εσωτερικών πτήσεων της Τουρκίας θα επιτευχθεί μείωση στις τιμές των εισιτηρίων της τάξης των 37 ευρώ.

Ο κ. Σουτζούγλου σχολίασε τις αντιδράσεις μετά τις σχετικές προχθεσινές αναφορές του και είπε ότι πρόκειται για αστήρικτους ισχυρισμούς του Τύπου ότι η κατεχόμενη Κύπρος θα καταστεί επαρχία της Τουρκίας. Υποστήριξε επίσης, ότι η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων φέρει μεγάλη σημασία για την οικονομία και τα έσοδα των κατεχομένων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στις επαφές που πραγματοποίησε στην Τουρκία συζήτησε το θέμα των ψηλών τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και ότι ανάμεσα στις εναλλακτικές επιλογές για την μείωση των τιμών βρίσκεται και το ενδεχόμενο της αξιολόγησης του «αεροδρομίου» σε καθεστώς εσωτερικών πτήσεων της Τουρκίας.

Οι αντιδράσεις των αρχηγών τ/κ κομμάτων

Για το ίδιο θέμα η «Γιενί Ντουζέν» αναφέρει ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχιουρμαν χαρακτήρισε ως «έλλειψη σοβαρότητας» τους ισχυρισμούς, όπως τους αποκάλεσε, του «πρωθυπουργού», για το μελλοντικό καθεστώς του «αεροδρομίου». «Μιλάτε για δύο κυρίαρχα κράτη. Αυτοί οι ισχυρισμοί σας συνάδουν με αυτά που λέτε» διερωτήθηκε ο κ. Έρχουρμαν απευθυνόμενος στον κ. Σουτζούογλου.

Η «Γιενί Μπακίς» για το ζήτημα του «αεροδρομίου» γράφει ότι ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP), Τζεμάλ Όζγιγιτ υπενθύμισε την χρεοκοπία των «τουρκοκυπριακών αερογραμμών» και χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την νέα συζήτηση για το «αεροδρόμιο».

Η «Κίμπρις Ποστασί» αναφέρεται στις δηλώσεις του αρχηγού του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Κουτρέτ Όζερσαϊ σχετικά με το μελλοντικό καθεστώς του «αεροδρομίου». Σύμφωνα με τον ίδιον, κατά την διάρκεια «προεκλογικής» περιόδου δεν πρέπει να δίδεται σημασία σε τέτοιου είδους ισχυρισμούς.

Η «Χαμπερατόρ» δημοσιεύει την άποψη του αρχηγού του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΒΚΡ), Ιζζέτ Ιζτζάν για το ίδιο ζήτημα. Ο κ. Ιζτζάν υποστήριξε ότι «με την άρση των ελέγχων αλλοδαπών, το οικοδόμημα που ονομάζεται τδβκ θα γίνει τελείως μη βιώσιμο». Παρόμοια είναι και η άποψη του αρχηγού του πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης – Νέες Δυνάμεις (TKP-YG), Μεχμέτ Τσακιτζί, σύμφωνα με τον οποίον με αλλαγή του καθεστώτος του «αεροδρομίου» «ο τουρκοκυπριακός λαός εγκαταλείπει τον στόχο της αυτοδιοίκησης».

Πηγή: KΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας