Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκινά η υλοποίηση του αθλητικού κέντρου στο Καϊμακλί-Κέρδισε το στοίχημα ο Μουσιούττας

  15/01/2022 13:40
Ξεκινά η υλοποίηση του αθλητικού κέντρου στο Καϊμακλί-Κέρδισε το στοίχημα ο Μουσιούττας

Ξεκινά η υλοποίηση του αθλητικού κέντρου στο Καϊμακλί-Κέρδισε το στοίχημα ο Μουσιούττας

  15/01/2022 13:40

Σάρκα και οστά παίρνει το όραμα του ιστορικού σωματείου του Αχιλλέα Καϊμακλίου για να αναπτυχθεί ο χώρος του παλιού γηπέδου ποδοσφαίρου, δίνοντας μια νέα πνοή στον αστικό πυρήνα της περιοχής. Μετά και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας την περασμένη Πέμπτη, ανοίγει ο δρόμος για να υλοποιηθεί η συμφωνία που έγινε μεταξύ του σωματείου και της Αρχιεπισκοπής για ανάπτυξη του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει αναξιοποίητος εδώ και χρόνια και αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή. Ο Αχιλλέας Καϊμακλίου στον οποίο ανήκει η διαχείριση του χώρου, μετά από διαβουλεύσεις με την Εκκλησία, στην οποία ανήκει ο χώρος, κατέληξαν σε συμφωνία για μίσθωση του χώρου για 99 χρόνια για το 65% του όλου χώρου στον οποίο περιλαμβάνεται και το Σωματείο. Ο Αχιλλέας θα χρησιμοποιήσει τον χώρο για να κατασκευάσει ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πρασίνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας αρχικά απέρριψε την αίτηση του Αχιλλέα Καϊμακλίου, με τον πρόεδρο του Σωματείου, Μαρίνο Μουσιούττα, να προχωρεί με ιεραρχική προσφυγή, η οποία έγινε αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας ενέκρινε την προσφυγή με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του ΔΗΣΥ, δύο εκ των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων του ΔΗΚΟ και τη ψήφο του δημοτικού σύμβουλου της ΕΔΕΚ. 

Εναντίον ψήφισαν  οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ, ο δημοτικός σύμβουλος των Οικολόγων, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κινήματος Αλληλεγγύης, ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, ενώ ο τέταρτος δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, τήρησε αποχή.

Κατά καιρούς υπήρξαν αντιδράσεις για την ανάπτυξη του εν λόγω έργου, από διάφορους, οι οποίοι επί της ουσίας δεν είχαν και ούτε έχουν κανένα νομικό δικαίωμα επί της ιδιοκτησίας, αφού η όποια δραστηριοποίησή τους στον εν λόγω χώρο τα προηγούμενα χρόνια, γινόταν μετά από παραχώρηση από το σωματείο του Αχιλλέα. 

Μάλιστα μετά από την υπερψήφιση της προσφυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, υπήρξαν αντιδράσεις από κύκλους που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Μαρίνο Μουσιούττα πως ήλεγξε μεταξύ άλλων το Υπουργικό Συμβούλιο, την Πολεοδομία, την Αρχιεπισκοπή, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και γενικά την ψηφοφορία, την ώρα που μεταξύ αυτών που ψήφισαν θετικά ήταν δημοτικοί σύμβουλοι τριών διαφορετικών κομμάτων, δημιουργώντας έτσι εικόνες ισχυροποίησης του κ. Μουσιούττα που είναι έμμεσα μια καλή διαφήμιση για τον ίδιο. Οι φωνές από μερίδα κατοίκων και από άλλα οργανωμένα σύνολα, αφορούν την ανάπτυξη στην οποία θα προβεί η Εκκλησία στο 35% του χώρου το οποίο θα επιστρέψει στην κατοχή της, αφού η υπάρχει πρόθεση για ανάπτυξη οικοδομικών μονάδων. 

Πάντως, η θέση του Αχιλλέα Καϊμακλίου, είναι πως ο χώρος που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένος θα αναπτυχθεί και θα αντικατασταθεί από ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ θα αποτελούν μια νότα πρασίνου εντός του αστικού ιστού.

Μάλιστα, τοπικοί παράγοντες στο Καϊμακλί δίνουν τα εύσημα στον Πρόεδρο του ιστορικού Σωματείου Αχιλλέα Καϊμακλίου και Βουλευτή Λευκωσίας Μαρίνο Μουσιούττα, ο οποίος με την επιμονή και την υπομονή του, τον δημιουργικό τρόπο που κινήθηκε θα ξανά ζωντανέψει τον εγκαταλειμμένο χώρο του γηπέδου σε χώρους άθλησης, δραστηριότητας, συνάθροισης και ζωής κυρίως στους νέους ανθρώπους του αστικού κέντρου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας