Τετάρτη 19 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σηκώνει μανίκια ο Πρόεδρος-Τα καυτά ζητήματα που αναζητούν λύσεις στην ατζέντα

  14/01/2022 13:54
Σηκώνει μανίκια ο Πρόεδρος-Τα καυτά ζητήματα που αναζητούν λύσεις στην ατζέντα

Σηκώνει μανίκια ο Πρόεδρος-Τα καυτά ζητήματα που αναζητούν λύσεις στην ατζέντα

  14/01/2022 13:54

Σειρά από σημαντικές συσκέψεις θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε μια προσπάθεια να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα, που αφορούν είτε προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, είτε σημαντικές Μεταρρυθμίσεις που κόλλησαν στη Βουλή.   

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ερχόμενη εβδομάδα έχει συγκαλέση συσκέψεις για τέσσερα κρίσιμα ζητήματα, ενώ μόλις χθες επιχείρησε να δημιουργήσει τις συνθήκες για να επιλυθεί το φλέγον ζήτημα των καταχρήσεων του ΓεΣΥ. Ειδικότερα οι συσκέψεις της ερχόμενης εβδομάδας θα αφορούν, την ασφάλεια στο Βασιλικό, τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, τον ρόλο της ΑΗΚ σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και τα σχέδια έλευσης του Φυσικού Αερίου.

Ασφάλεια στο Βασιλικό

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σύσκεψης  με θέμα την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Βασιλικού. Η σύσκεψη καθορίστηκε  μετά και την πυρκαγιά που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, η οποία προκάλεσε εύλογες ανησυχίες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να καθησυχαστούν οι σχετικές ανησυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από εργασιακή δράση η πυρκαγιά στην αποθήκη του Τσιμεντοποιίου στο Βασιλικό

Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης

Την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, καθορίστηκε σύσκεψη για το θέμα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Η σύσκεψη καθορίστηκε προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, στη διαδικασία έγκρισης των σχετικών νομοσχεδίων από τη Βουλή καθώς και την ίδρυση της Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να συζητηθούν τρόποι προώθησης των νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαιρετίζει τη ψήφιση της Μεταρρύθμισης στη ΔΥ η Κυβέρνηση-Περιμένει Δικαιοσύνη και ΤΑ

ΑΗΚ και ανταγωνισμός

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου,  θα συζητηθεί η πορεία της ΑΗΚ στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και παραγωγικής προσαρμογής του  Οργανισμού στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας.

Έλευση Φυσικού Αερίου

Την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, η σύσκεψη που καθορίστηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ασχοληθεί με την έλευση του φυσικού αερίου και την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής.

Θα μελετηθεί η πρόοδος των έργων σε σχέση με τις απαιτήσεις που υπάρχουν και θα συζητηθούν τρόποι επιτάχυνσης τους.

Οι κρίσιμες αυτές συσκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της βούλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει ώθηση στα υπό αναφορά ανοικτά ζητήματα η ολοκλήρωση των οποίων θα προσδώσει σημαντική αξία στο κράτος, τους θεσμούς του και θα συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίοας που ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα θα παραλάβει την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Δέσπως Μιχαηλίδου Λιβανίου, καθώς επίσης και την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κας Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας