Δευτέρα 23 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άνοιξε πυρ κατά του ΑΚΕΛ ο Πελεκάνος-«Θέλουν να αποφασίζουν πριν τους Δικαστές»

  14/01/2022 10:01
Άνοιξε πυρ κατά του ΑΚΕΛ ο Πελεκάνος-«Θέλουν να αποφασίζουν πριν τους Δικαστές»

Άνοιξε πυρ κατά του ΑΚΕΛ ο Πελεκάνος-«Θέλουν να αποφασίζουν πριν τους Δικαστές»

  14/01/2022 10:01

Πρωταθλητές του λαϊκισμού, που θέλουν να γίνουν δικαστές και να αποφασίζουν πριν το Ανώτατο Δικαστήριο, χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, με αφορμή την ανακοίνωση της Εζεκία Παπαϊωάννου σε σχέση με την προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για το θέμα των τεσσάρων συνεργάτιδών του.   

Σε γραπτή δήλωση του ο Μάριος Πελεκάνος υπενθυμίζει ότι, «στις δημοκρατίες, το τι είναι νόμιμο και τι όχι αποφασίζεται στα δικαστήρια με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήρε σάρκα και οστά η δυσφορία του Προέδρου-Το μπαλάκι στο Ανώτατο

Το ΑΚΕΛ, συνεχίζει, «είτε δεν καταλαβαίνει είτε εσκεμμένα αγνοεί ότι ο Πρόεδρος, ενασκώντας συνταγματικά του δικαιώματα προσφεύγει στο Ανώτατο για ένα ζήτημα αρχής που αφορά τις αρμοδιότητες εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας».

«Δεδομένο είναι ότι ο ίδιος θα σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις του Ανωτάτου. Ελπίζουμε τον ίδιο σεβασμό να είναι έτοιμο να επιδείξει και το ΑΚΕΛ και να μην υποχρεωθεί ξανά να διαδηλώνει έξω από δικαστήρια και αστυνομικά Τμήματα όπως έκανε στο παρελθόν, για τους «πολιτικούς κρατούμενους», καταλήγει ο κ. Πελεκάνος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το ΑΚΕΛ, μετά την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για την προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία την χαρακτήριζε διπλή πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας. «Η απόφαση της κυβέρνησης του Συναγερμού να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο τη νομοθεσία της Βουλής για τους συμβούλους του Προεδρικού αποτελεί διπλή πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας».

«Δεν φτάνει», συνέχιζε η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «που οι κυβερνώντες που νομιμοποίησαν παράνομα στο Δημόσιο τρεις έμμισθους του ΔΗΣΥ και μια αδελφότεκνη του κ. Αναστασιάδη που προσλήφθηκαν με πολιτικό διορισμό ως ειδικοί σύμβουλοι. Δεν φτάνει που περιφρονούν την πλειοψηφία της Βουλής και την Ελεγκτική Υπηρεσία. Τώρα, θέλουν να νομιμοποιήσουν την παρανομία προφασιζόμενοι ζητήματα άλλα από την ουσία». 

«Βέβαια, η μεγαλύτερη πρόκληση της κυβέρνησης του Συναγερμού στρέφεται σε βάρος της κοινωνίας. Σε βάρος των χιλιάδων εργαζομένων τους οποίους η κυβέρνηση ετσιθελικά έθεσε σε καθεστώς αγοράς υπηρεσιών αφαιρώντας τους έτσι το 1/3 των εισοδημάτων του. Αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μονιμοποιούνται, αλλά σε βάρος τους οι κυβερνώντες αναποδογύρισαν τους νόμους, τη δεοντολογία και τη λογική», κατέληγε το ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσέφυγε στο Ανώτατο για τις συνεργάτιδες του ο ΠτΔ-Δείχνει σύγκρουση εξουσιών

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας