Δευτέρα 23 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κατσάδα Αννίτας σε βουλευτές για τα ανεξόφλητα πρόστιμα-Απέστειλε επιστολή

  13/01/2022 20:37
Κατσάδα Αννίτας σε βουλευτές για τα ανεξόφλητα πρόστιμα-Απέστειλε επιστολή

Κατσάδα Αννίτας σε βουλευτές για τα ανεξόφλητα πρόστιμα-Απέστειλε επιστολή

  13/01/2022 20:37

Κατσάδιασε τους βουλευτές που διατηρούν ανεξόφλητα πρόστιμα, η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία συνέστησε συμμόρφωση στα μέλη του Κοινοβουλίου.

Σε επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές η Αννίτα Δημητρίου, τονίζει πως «έχει περιέλθει στην αντίληψή μου δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο, στο οποίο γίνεται αναφορά στη βουλευτική ασυλία και σε εκκρεμότητες οφειλών των μελών της Βουλής, ειδικά ως προς επιβληθείσες χρηματικές ποινές για τροχαίες παραβάσεις, αλλά και άλλες».

Σημειώνει μάλιστα ότι, «όπως γίνεται αντιληπτό, κάθε βουλευτής/τρια διέπεται από γενικούς και ειδικούς κανόνες δεοντολογίας, όπως αυτοί εκφράζονται στον Kώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη του Σώματος και όπως επιβάλλεται από τον Κανόνα 1, αυτού αναφορικά με την εν γένει παρουσία τους στην κοινωνία».

Επισημαίνει εξάλλου ότι, «υπό το φως των πιο πάνω, καθίσταται αντιληπτό ότι οι βουλευτές/ βουλέυτριες με την εν γένει παρουσία τους τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και ευρύτερα, πρέπει να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και συμμόρφωσης προς τις νόμιμες υποχρεώσεις τους». 

Τέλος, τονίζει ότι, «ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη η ανάγκη εμπέδωσης πίστης και σεβασμού προς τις Αρχές του κράτους δικαίου και πλήρους και άμεσης συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις που εκπηγάζουν από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προς όλους τους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας