Κρατούσε μανιάτικο από πέρυσι στον Νικόλα ο Μουσιούττας-«Τώρα είναι κι αυτός δεκανίκι;»

Κρατούσε μανιάτικο ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαρίνος Μουσιούττας, τα όσα ανέφερε στην περσινή ομιλία του για τους προϋπολογισμούς ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ο Μαρίνος Μουσιούττας υπενθύμισε τι δήλωνε πέρυσι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και διερωτήθηκε, εάν φέτος είναι και αυτός δεκανίκι της Κυβέρνησης.   

«Ξεκινώντας από τους περσινούς Προϋπολογισμούς, θα αναφερθώ στις τοποθετήσεις κάποιων και συγκεκριμένα σε αυτές του κ. Νικόλα Παπαδόπουλο. Στις 15 Δεκεμβρίου του 2020 στους προϋπολογισμους, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων εννοώντας εμάς – που ψηφίζαμε ως Συνεργασία τους Προϋπολογισμούς, σε «δεκανίκια της Κυβέρνησης και υποστηριχτές της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Και πρόσθεσε: «Στις 21 Ιανουαρίου του 2021, στους αναθεωρημένους προϋπολογισμούς, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε εμάς ότι «ήταν επόμενο…. να συμπαραταχθούν με το διαπλεκόμενο κατεστημένο. Μόλις τους ζήτησε η Κυβέρνηση της διαπλοκής να την βοηθήσουν στη συγκάλυψη, η απάντηση ήταν άμεση, οκ έγινε».

Απευθύνομαι και εγώ σήμερα, συνέχισε ο Μαρίνος Μουσιούττας, «στον κ. Παπαδόπουλο που αποφάσισε να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2022, και ερωτώ, αποτελεί και αυτός «δεκανίκι της Κυβέρνησης και υποστηριχτής της διαπλοκής και της διαφθοράς»; ή σήμερα, μετά βεβαίως και τα μηνύματα που πήρε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε να επανέλθει στα χρόνια της μετριοπάθειας και της συναίνεσης, όπου μαζί ψηφίζαμε τους κρατικούς προϋπολογισμούς;», διερωτήθηκε ο κ. Μουσιούττας

Καλωσορίσατε!, κατέληξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση και συνέχισε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2022 έχει ετοιμαστεί, με βάση κάποια δεδομένα και υποθέσεις αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, με κίνδυνο οι προβλέψεις της Κυβέρνησης να διαψευστούν, ανέφερε ο Μαρίνος Μουσιούττας.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Μουσιούττα «είναι αναγκαία η στενή και τακτική παρακολούθηση των στόχων και προβλέψεων και εκεί που θα διαπιστώνεται ότι απαιτείται αναθεώρηση τους, να ληφθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις προκειμένου οι στόχοι να καταστούν εφικτοί», για να σημειώσει ωστόσο πως «υπάρχουν και άλλοι επιπρόσθετοι παράγοντες, εκτός της πανδημίας, που επιβαρύνουν το κλίμα αβεβαιότητας».

Αναφερόμενος στον καταργηθέν επενδυτικό πρόγραμμα, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι «εν μέσω και των προκλήσεων που δημιουργεί η πανδημία, είναι επίσης ένας παράγοντας ο οποίος συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κυπριακή οικονομία», συμπληρώνοντας πως «το πρόγραμμα είχε διαχρονικές αδυναμίες και έτυχε καταχρηστικής εκμετάλλευσης».

Έκανε λόγο για «μεγάλη ευθύνη» της Κυβέρνησης, η οποία επέτρεψε τα κενά και τις τρύπες στη νομοθεσία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το νέο επενδυτικό σχέδιο, που αναμένεται να εξαγγελθεί, να είναι καλά σχεδιασμένο, με διαφανείς όρους και διαδικασίες, μηχανισμούς ελέγχους και στοχοπροσηλωμένο στην ανάπτυξη της οικονομίας των πολλών και όχι των ολίγων.

Σχετικά με το Κυπριακό, ανέφερε πως η Τουρκία έχει ήδη θέσει τους δικούς της αμετακίνητους στόχους, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολο ένα αποδεκτό για την ε/κ πλευρά αποτέλεσμα.

Δειτε Επισης

Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου