Βαθαίνει το ρήγμα στους Οικολόγους-Καταγγελίες για απειλές και τεχνητή αναβολή

Αρνητική τροπή που επισφράγισε την εσωστρέφεια που επικρατεί εντός του Κινήματος Οικολόγων, αποτελεί η αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας του 12ου Παγκύπριου Συνεδρίου του Κινήματος Οικολόγων, η δεύτερη στη σειρά, μετά το δικαστικό διάταγμα του περασμένου Οκτωβρίου.

Τόσο ο νυν όσο και ο τέως πρόεδρος του Κινήματος, επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά την ανακοίνωση της νέας αναβολής, ωστόσο το θέμα, φαίνεται πως είναι αρκετά πιο σοβαρό, αφού στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου, ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ μελών και του υποψήφιου για την Προεδρία Σωτήρη Χρίστου, ο οποίος μάλιστα καταγγέλλει φραστικές απειλές κατά της ζωής του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά το Συνέδριο των Οικολόγων-Δεν συμπληρώθηκε απαρτία

Αλληλοκατηγορίες για τεχνητή αναβολή

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER ο Σωτήρης Χρίστου, έχει προχωρήσει σε εγγραφές μεγάλου αριθμού μελών, τους τελευταίους μήνες, γεγονός που ανέβασε κατά πολύ τον αριθμό των μελών του Κινήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει παράλληλα και ο αριθμός του ποσοστού των μελών που χρειάζεται για να υπάρξει απαρτία. 

Με βάση το καταστατικό για να υπήρχε απαρτία, θα έπρεπε στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου να βρίσκονται 188 μέλη του Κινήματος Οικολόγων. Ωστόσο μιάμιση ώρα μετά από την ώρα έναρξης του Συνεδρίου, στον χώρο βρίσκονται 171 μέλη. Ο ίδιος ο Σωτήρης Χρίστου υποστηρίζει ότι τα μισά μέλη που βρίσκονταν σήμερα στον χώρο του Συνεδρίου, αποτελούσαν υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, αφήνοντας αιχμές, προς τη σημερινή ηγεσία πως επεδίωξε την αναβολή. 

Πράγμα ωστόσο που η ηγεσία των Οικολόγων απορρίπτει, ενώ εξετάζεται κατά πόσον ο Σωτήρης Χρίστου προκάλεσε τεχνητά με την μη προσέλευση των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία προηγούμενη σχέση με το κόμμα, να προκαλέσει ο ίδιος την αναβολή, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν και οι εγγραφές των μελών που ενέγραψε πρόσφατα και που χθες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία του υποψηφίου για την προεδρία του Κινήματος Σωτήρη Χρίστου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που προκάλεσε και την αναβολή του πρώτου Συνεδρίου τον περασμένο Οκτώβριο, με το δικαστικό διάταγμα που εξασφάλισε με το οποίο αποκαταστάθηκε και η ιδιότητα του ως μέλος του κόμματος, δέχθηκε προπηλακισμό από μέλη του Κινήματος. 

Ένταση και προστριβές

Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος μετά την αναβολή δήλωσε χθες πως, «εμείς θα είμαστε εδώ όσο και αν κάποιοι άλλοι θέλουν το αντίθετο. Υπάρχουν συγκεκριμένες αντιδράσεις από ένα συγκεκριμένο μέλος το οποίο δημιούργησε ένταση μέσα στο συνέδριο χωρίς να υπάρχει λόγος, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος.

Στον πρόεδρο του κόμματος, απάντησε ο ίδιος ο Σωτήρης Χρίστου με μακροσκελέστατη ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. O κ. Χρίστου, απευθυνόμενος προς τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου σημειώνει πως, «δεν χρειάζονται άλλοι για τις εντάσεις, μια χαρά με την ανικανότητα του τα καταφέρνει το ίδιο το Κίνημα να εκτεθεί. Να έχεις το θάρρος να δώσεις στην δημοσιότητα όλη την μέχρι σήμερα αλληλογραφία μου με το Κίνημα που κρατήθηκε μακριά από την δημοσιότητα».

«Να έχεις το θάρρος», συνέχισε ο κ. Χρίστου, «να δηλώσεις την αδυναμία του ίδιου του Κινήματος να σεβαστεί το καταστατικό του τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ηθική. Να έχεις το θάρρος να δηλώσεις ότι το Κίνημα βαδίζει σε αχαρτογράφητα ιδεολογικά "νερά" και ο Σωτήρης Χρίστου δεν είναι το πρόσωπο που έχει προσωπική ατζέντα αλλά κάποιοι άλλοι ... Να έχεις το θάρρος να δηλώσεις δημόσια ότι σε επιστολή σου αναφέρεις ως αίτιο διαγραφής μου την πρόθεση μου για να υποβάλλω υποψηφιότητα για πρόεδρος όπως και η πρόσκληση μου για νέα μέλη στο κίνημα».

Θα έπρεπε να έχει το θάρρος η σημερινή ηγεσία με την έκδοση της απόφασης να παραιτηθεί και όχι ακόμη και μετά την απόφαση, το κίνημα να μην σεβαστεί καθολικά το διάταγμα 2175/21», προσθέτει.

Καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής του

Την ίδια ώρα ο Σωτήρης Χρίστου, καταγγέλλει πως δέχθηκε φραστικές απειλές κατά της ζωής του. Ειδικότερα στο ίδιο κείμενο συνεχίζοντας να απευθύνεται στον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου στο δεύτερο πρόσωπο γράφει πως, «θα έπρεπε να είχες το θάρρος σήμερα να με προστατεύσεις από τον "όχλο" τις φασιστικές προκλήσεις και απειλές που δέχθηκα κατά της ίδιας της ζωής μου. Θα έπρεπε να είχες το θάρρος να αναφέρεις τους αξιωματούχους που με παρότρυνση τους έγιναν προπηλακισμοί στον ανθυποψήφιο τους. Θα έπρεπε να είχες το θάρρος να αποκαλύψεις όλη την αλήθεια με ηθική δεοντολογία και όχι να φωτογραφίσεις τον ανθυποψήφιο σου για ανάρμοστη συμπεριφορά ενώ η "τυφλά" σου δεν σε έχει αφήσει να δεις 3-4 μέτρα μπροστά σου τα μέλη και στελέχη και αξιωματούχους του κινήματος που μου με χειρονομίες οχλαγωγία και πρόθεση χειροδικίας κινήθηκαν απειλητικά προς εμένα με προθέσεις να κτυπήσουν».

Και προσθέτει: «Αντί αυτού απέδωσες ευθύνη σε μέλη που με ψυχραιμία μπήκαν μπροστά και δεν είχαμε χειρότερα. Θα έπρεπε να είχες το θάρρος να δηλώσεις ότι ούτε καν κινήθηκα από την θέση που καθόμουν (να σου υπενθυμίσω ότι υπήρχαν κάμερες καναλιών στο συνέδριο στα 20 μέτρα θα μου πεις πως να τις προσέξεις αφού δεν είδες στα 3-4 το "όχλο" των μελών του κινήματος που ηγείσαι».

Καταγγελίες και για το μητρώο μελών

Μάλιστα ο Σωτήρης Χρίστου προχωρά και σε άλλα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις εγγραφές μελών που έκανε το τελευταίο διάστημα, τα οποία όμως δεν είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδικασία. «Να έχεις το θάρρος πρόεδρε να δηλώσεις ότι 13 πρόσωπα έχουν στην κατοχή τους απόδειξη πληρωμής από το κίνημα με για την συνδρομή του 2021 και ένα "μαγικό χέρι" τα εξαφάνισε από το μητρώο μελών. Να έχεις το θάρρος πρόεδρε να δηλώσεις ότι υπήρχαν αιτήσεις π.χ από 5 Μαϊου 2021 και το κίνημα δήλωσε ημερομηνία παραλαβής 28 Ιουνίου 2021 ... Με ημερομηνία εξέτασης 06 Σεπτεμβρίου 2021 ... ημερομηνία επιστολής απάντησης 30 Νοεμβρίου 2021 με ημερομηνία ταχυδρομείου 06 Δεκεμβρίου 2021».

Αυτή είναι μια περίπτωση, συνεχίζει ο κ. Χρίστου, «από τις δεκάδες πρόεδρε. Τι έκανες για αυτή την κατάφωρη αδικία στους πολίτες που μας τίμησαν με την αίτηση εγγραφής μέλους τι έκανες για την μη τήρηση του καταστατικού πόσες πειθαρχικές επιτροπές έχεις συστήσει για αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ηθικής. Θα έπρεπε πρόεδρε να δεις την αποτυχία 54 υποψηφίων για την κεντρική επιτροπή πλέον άλλων θέσεων για αξιωματούχους να φέρουν 2-4 μέλη η καθεμία ώστε να υπάρχει απαρτία γιατί η δική μου υποψηφιότητα είχε περί τα μισά περίπου μέλη στον χώρο πρόεδρε».

Την ίδια ώρα αφήνει αιχμές πως ενδεχομένως να βόλευε τη σημερινή ηγεσία του κόμματος η αναβολή, ενώ προανήγγειλε δημοσιογραφική διάσκεψη για να αποκαταστήσει την αλήθεια. «Μήπως βόλευε κάποιους η αναβολή; Σίγουρα όχι την υποψηφιότητα μου πρόεδρε. Πρόεδρε για τα υπόλοιπα που χρειάζεται θάρρος θα προβώ σε δημοσιογραφική διάσκεψη ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και όχι η οποιαδήποτε συκοφαντία και προσβολή της προσωπικότητας μου», καταλήγει ο Σωτήρης Χρίστου. 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα