Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά το Συνέδριο των Οικολόγων-Δεν συμπληρώθηκε απαρτία

Νέα αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας πήρε το 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Θέατρο Λατσιών.   

Το Συνέδριο αναβάλλεται για δεύτερη φορά, αφού μετά και από την παρέλευση δύο ωρών, δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μελών του κόμματος. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, για να συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία χρειαζόταν η παρουσία ακόμα δεκαεπτά μελών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναζητώντας πυξίδα για την επόμενη ημέρα με βραχνά την εσωστρέφεια

Παρά τις ενέργειες των μελών του κόμματος που ήταν παρόντα στο χώρο του Συνεδρίου, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν άλλα 17 μέλη του κόμματος, συνεπώς η Επιτροπή του Συνεδρίου ανακοίνωσε την αναβολή. Σύμφωνα με το Καταστατικό του Κινήματος Οικολόγων, «απαρτία νοείται εφόσον είναι παρόντα κατά την καθορισμένη ώρα έναρξης του συνεδρίου το 50% , του αριθμού των πλήρων μελών. Μετά την παρέλευση μισής ώρας, απαρτία νοείται η παρουσία του 33%  του αριθμού των πλήρων μελών του Κινήματος».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Συνέδριο αναβλήθηκε ξανά, όταν λίγα 24ωρα πριν την διεξαγωγή του ο Σωτήρης Χρίστου, που είχε διαγραφεί για αντικομματική και αντικαταστατική συμπεριφορά από το κόμμα, εξασφάλισε δικαστικό διάταγμα, που επέβαλλε την αναβολή για 60 μέρες, ενώ αποκατέστησε την ιδιότητα του ως μέλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποψηφιότητες... μυστήριο χωρίς φωτογραφίες και βιογραφικό στους Οικολόγους

Σε ότι αφορά την μελλοντική ημερομηνία που θα διεξαχθεί το Συνέδριο αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινωθεί από το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στο Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Σε δηλώσεις μετά την αναβολή του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Κινήματος και υποψήφιος για επανεκλογή Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε ότι το συνέδριο θα επαναληφθεί και «ίσως θα κάνουμε εκστρατεία να έρθουν τα μέλη για να μην παρουσιαστεί ξανά τέτοιο πρόβλημα».

Ανέφερε επίσης ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που υπήρξε ήταν και η «μεγάλη δυσκολία» για εντοπισμό κατάλληλης αίθουσας στην οποία να παραστεί μεγάλος αριθμός μελών για να γίνει το συνέδριο, «επειδή υπάρχουν και οι πολλοί αυστηροί περιορισμοί σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού και τα υγειονομικά πρωτόκολλα", όπως ανέφερε.

«Θα κάνουμε μια διαφορετική προετοιμασία μέσα στον επόμενο χρόνο ούτως ώστε να είμαστε πιο καλά οργανωμένοι και έτοιμοι για το συνέδριο» η ημερομηνία του οποίου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοπέμπτου απολογήθηκε στα μέλη που παρευρέθηκαν σήμερα και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε έτοιμοι, ενωμένοι και δυνατοί για την επόμενη φορά που θα βρεθούμε ξανά».

Κληθείς να αναφέρει τι εννοούσε όταν δήλωσε ότι «εμείς θα είμαστε εδώ όσο και αν κάποιοι άλλοι θέλουν το αντίθετο», ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες αντιδράσεις από ένα συγκεκριμένο μέλος το οποίο δημιούργησε ένταση μέσα στο συνέδριο χωρίς να υπάρχει λόγος».

«Αυτό είναι άσχετο με το θέμα, η αναβολή έγινε για το θέμα της απαρτίας», πρόσθεσε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο διενέργειας εξ αποστάσεως συνεδρίου, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι αυτό δεν προβλέπεται στο καταστατικό και πρόσθεσε πως αυτό το πρόβλημα το έχουν και άλλα κόμματα.

«Είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί, και για τα συλλογικά όργανα και για το παγκύπριο συνέδριο», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο πρώην Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης είπε ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος έχει παρουσιάσει πλήρως την εικόνα και πρόσθεσε πως «λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τον κορωνοϊό που δημιουργούν μία δυσκολία σε πολλά άτομα να προσέλθουν σε κλειστούς χώρους, δεν κατέστη δυνατό να έχουμε την απαιτούμενη απαρτία».

«Όλοι μαζί θα εργαστούμε για ένα συνέδριο εξ αναβολής το οποίο θα γίνει σύντομα και θα καλύψει αυτή την δυσκολία», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι κατέστη δυνατό να παρευρεθούν μόνο 188 άτομα και ερωτηθείς κατά πόσον αυτό μεταφράζεται σε κρίση στον χώρο του Κινήματος, ο κ. Περδίκης είπε ότι «αν πετυχαίναμε την απαρτία θα είχαμε τα διπλάσια μέλη παρόντα από κάθε άλλο προηγούμενο συνέδριο», προσθέτοντας ότι «αυτό δείχνει ότι έχουμε αυξήσει τα μέλη μας σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να αυξάνεται ο απαιτούμενος αριθμός για την παρουσία στο συνέδριο».

«Θα έλεγε κάποιος ότι είμαστε αιχμάλωτοι της επιτυχίας μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όλοι μαζί με τον Πρόεδρο (του Κινήματος) να μας συντονίζει και να ενώνει τις προσπάθειες, θα επιλύσουμε αυτό το μικρό διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξάνθου, Πάπης, Χρίστου και η κόρη του υποψήφιοι για τη θέση αναπληρωτή προέδρου των Οικολόγων

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα