Υποψηφιότητες... μυστήριο χωρίς φωτογραφίες και βιογραφικό στους Οικολόγους

Μετ΄ εμποδίων και όχι με το καλύτερο δυνατό κλίμα, το Κίνημα Οικολόγων προετοιμάζεται και το 12 Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο γίνεται στη σκιά της δικαστικής απόφασης του περασμένου Οκτωβρίου, όταν μετά την προσφυγή του Σωτήρη Χρίστου για τη διαγραφή του από το κόμμα, το προγραμματισμένο για πριν δύο μήνες Συνέδριο, αναβλήθηκε.  

Μάλιστα πέραν της αναβολής το Δικαστήριο διέταξε, όπως παρά το γεγονός ότι η εκδίκαση της υπόθεσης Χρίστου εκκρεμεί, ο ίδιος να αποκατασταθεί ως μέλος του Κινήματος και να του δοθεί το δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία. Με αυτά τα δεδομένα, ο Σωτήρης Χρίστου, μαζί με τους Κυριάκο Τσιμιλλή και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου διεκδικούν την προεδρία του Κινήματος στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 10 και 30 το πρωί στο Θέατρο Λατσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θεοπέμπτου, Τσιμιλλής και Χρίστου, υποψήφιοι για την προεδρία των Οικολόγων

Στο συνέδριο, πέραν από την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, θα εκλεχθούν και οι εκλογές για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας, που αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι αύριο. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς και συνεργάτες του κ. Χρίστου θα καταθέσουν υποψηφιότητες για πάνω από μια θέση στην ηγεσία του Κινήματος.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα προβλήματα που είχε προκαλέσει πριν τη διαγραφή του ο Σωτήρης Χρίστου, ήταν η εγγραφή μεγάλου αριθμού νέων μελών στο Κίνημα, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη ψηφοφορία της Κυριακής, εάν αφενός υπάρξει κινητοποίηση από τα μέλη που ο ίδιος ενέγραψε για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του και αφετέρου, εάν τα παραδοσιακά μέλη του Κινήματος μετά κι από τις συνεχείς αλλαγές ημερομηνίας και χώρου διεξαγωγής του Συνεδρίου, επιλέξουν να μη συμμετέχουν.

Η περίπτωση του Σωτήρη Χρίστου,  σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε ο REPORTER απασχόλησε αρκετά το κόμμα το τελευταίο διάστημα, αφού από τον καιρό που επανεγγράφηκε στο κόμμα, προχώρησε σε μια σειρά από πράξεις που θεωρήθηκαν αντικομματικές και αντικαταστατικές και τον οδήγησαν εκτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παράνομη ηχογράφηση, η υποψηφιότητα της κόρης και το δικαστικό μέτωπο

Ειδικότερα, ο Σωτήρης Χρίστου, εγγράφηκε μέλος των Οικολόγων το 1996, ωστόσο λόγω αδρανοποίησης του και μη συμμετοχής του στις δραστηριότητες του κόμματος, διαγράφηκε. Τον Μάρτιο του 2021, προσέγγισε το κόμμα και ζήτησε να γίνει μέλος. Η Επαρχιακή Επιτροπή των Οικολόγων στη Λευκωσία, ενέκρινε την εγγραφή του στις 30 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες νωρίτερα, ο κ. Χρίστου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε προχωρήσει σε πρόσκληση των χρηστών για να εγγραφούν ως μέλη στους Οικολόγους, για να τον ψηφίσουν, αφού είχε εκφράσει την πρόθεση του, πριν καν εγγραφεί στο κόμμα, να διεκδικήσει την προεδρία.

Μάλιστα στελέχη του κόμματος είχαν προειδοποιήσει για το γεγονός πως το εν λόγω μέλος προχωρεί σε μαζικές εγγραφές μελών. Ωστόσο ο λόγος της διαγραφής του ήταν άλλος, αφού ο ίδιος ο κ. Χρίστου, παραδέχθηκε ενώπιον τριάντα μελών του κόμματος, πως ηχογράφησε παράνομα συνομιλία που είχε με την Έφη Ξάνθου. Με αυτή την κατηγορία, αλλά και σειρά άλλων παρατυπιών ο Σωτήρης Χρίστου διαγράφηκε τον Ιούλιο του 2021 από τους Οικολόγους.

Σημειώνεται πως μετά τη διαγραφή του από το κόμμα και πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου τον περασμένο Οκτώβριο, εξήγγειλε υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος, η θυγατέρα του Σωτήρη Χρίστου, Μαρία Έλενα Παναγιώτου. Μετά την αποκατάσταση της ιδιότητας μέλους του πατέρας της και την δική του υποψηφιότητα για την προεδρία, η Μαρία Έλενα Χρίστου θα διεκδικήσει μεταξύ άλλων τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κίνημα Οικολόγων, ο Σωτήρης Χρίστου και η θυγατέρα του Μαρία Έλενα, διεκδικούν τις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου και του αντιπροέδρου Α', ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, εάν πατέρας και κόρη θα είναι υποψήφιοι και για τις θέσεις του αντιπροέδρου Β'. 

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τόσο ο Σωτήρης Χρίστου όσο και η θυγατέρα του, δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ή του βιογραφικού τους, ενώ δεν έχουν δώσει στοιχεία επικοινωνίας για να προβάλουν τις θέσεις τους. Επιπλέον δεν προέβησαν σε καμία δήλωση σε σχέση με τις υποψηφιότητες τους, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους του κινήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξάνθου, Πάπης, Χρίστου και η κόρη του υποψήφιοι για τη θέση αναπληρωτή προέδρου των Οικολόγων

Σημειώνεται ότι στο προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χρίστου δεν έχει αναρτήσει καμία φωτογραφία του, ενώ έχει προβεί σε μια ανάρτηση, την οποία υπογράφει ως υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, στην οποία καταθέτει τη διαφωνία του για τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Η υγειονομική κρίση υπάρχει και είναι επικίνδυνη», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Χρίστου, όμως άκρως πιο επικίνδυνη είναι η σημερινή διακυβέρνηση της χώρας. Η καταστρατήγηση κάθε συνταγματικού δικαιώματος ελευθεριών των πολιτών με βρίσκει απέναντι της. Θεωρώ ανίκανη την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως και στο σύνολο της την ίδια την κυβέρνηση στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης».

Και προσθέτει πως, «τα λανθασμένα μέτρα και ο διαχωρισμός των πολιτών είναι κάθετα αντίθετα από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του καταστατικού του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει», ενώ με υστερόγραφο εκφράζει την ετοιμότητα του, να συμβάλει με τις απόψεις του, «για άμεση συζήτηση των αρνητικών, άδικων και λανθασμένων μέτρων κατά των συμπολιτών μου».

Σημειώνεται πως τη θέση αναπληρωτή προέδρου επανδιεκδικεί η Έφη Ξάνθου και ο Άλκης Πάπης, ενώ για τις θέσεις του αντιπροέδρου Α', πέραν του Χρίστου και της θυγατέρας του, υποβλήθηκαν υποψηφιότητες τους από τους Σταύρους Αλαμπρίτη, Κυριάκο Τσιμίλλη, Αλεξία Σακαδάκη, Αντωνία Θεοδοσίου, Φρύνη Ονουφρίου και Μάριο Χρυσοστόμου.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα