Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ανάβει κόκκινο στον προϋπολογισμό το ΑΚΕΛ-Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

  08/12/2021 18:05
Ανάβει κόκκινο στον προϋπολογισμό το ΑΚΕΛ-Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ανάβει κόκκινο στον προϋπολογισμό το ΑΚΕΛ-Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

  08/12/2021 18:05

Την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, για το έτος 2022, αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, μετά από συνεδρία που είχε το απόγευμα. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τον Κρατικό Προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού για το 2022 και αποφάσισε ομόφωνα την καταψήφισή του. Την ίδια ώρα, η Κ.Ε. συζήτησε και ενέκρινε τις τροπολογίες που θα καταθέσει στον Προϋπολογισμό με στόχο την αντιμετώπιση αντιλαϊκών πολιτικών, καταχρήσεων και σπαταλών και για καλύτερο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Με τις τροπολογίες το ΑΚΕΛ, ανάμεσα σε άλλα, προστίθεται στην ανακοίνωση, στοχεύει στην αποκοπή των κονδυλίων που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, έλεγχο στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το μεταναστευτικό και των δαπανών που αφορούν στα Σχέδια για τον Ακάμα και για τη μετακίνηση των εργοστασίων ασφαλτικού. Επιπρόσθετα, το ΑΚΕΛ ζητά δέσμευση κονδυλίων που αφορούν τους συμβούλους του Προέδρου και των υπουργών ενώ ταυτόχρονα, καταθέτει τροπολογία που θα απαγορεύει τη μονιμοποίηση ως δημόσιων υπαλλήλων των πολιτικών διορισμών της κυβέρνησης. Για άλλη μια χρονιά επίσης, το ΑΚΕΛ ζητά με τροπολογία του να διατίθεται μέχρι εξαντλήσεως όλο το κονδύλι για τη φοιτητική χορηγία ώστε να στηριχθούν φοιτητές που έχουν ανάγκη.

«Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι περισσότερο πρόβα προεκλογικής εκστρατείας για το 2023 παρά σχέδιο για το μέλλον του τόπου. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού βυθισμένη στη διαφθορά, την αλαζονεία και τις έριδες της ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει όραμα για την Κύπρο και τον λαό της. Τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας -οι ανισότητες, η ακρίβεια, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η συνέχιση των εκποιήσεων- δεν επιλύονται και δεν αποτελούν καν έγνοιες της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πατρίδα μας παραμένει ουραγός στους δείκτες για την κοινωνική προστασία, όπως για παράδειγμα στις δαπάνες για τη στέγαση. Πίσω μάλιστα από τα μεγάλα λόγια κρύβεται η πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το χαμηλό βαθμό υλοποίησης των αναπτυξιακών προϋπολογισμών των προηγούμενων ετών. Ένα στα τρία έργα που υπόσχεται στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση, δεν υλοποιείται ποτέ και μένει στα χαρτιά. Οι δε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα -όπως η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Υπηρεσίας, αλλά και το ΓεΣΥ- υπονομεύονται από την ίδια την κυβέρνηση και το Συναγερμό».

Καταλήγοντας τονίζεται ότι το ΑΚΕΛ καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού «γιατί ο τόπος χρειάζεται μια άλλη πορεία, μια πραγματική αλλαγή στις πολιτικές, στις προτεραιότητες, στο ύφος και ήθος διακυβέρνησης».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας