Ξάνθου, Πάπης, Χρίστου και η κόρη του υποψήφιοι για τη θέση αναπληρωτή προέδρου των Οικολόγων

Τέσσερις υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι δύο είναι πατέρα και θυγατέρας, κατατέθηκαν ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου των Οικολόγων, που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή. Ειδικότερα τις υποψηφιότητες τους κατέθεσαν η Έφη Ξάνθου, ο Άλκης Πάπης, ο Σωτήρης Χρίστου ο οποίος είναι υποψήφιος και για τη θέση του προέδρου και η κόρη του Μαρία Έλενα Παναγιώτου.  

Την πρόθεσή της να επαναδιεκδικήσει της θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξέφρασε η κ. Έφη Ξάνθου, η οποία ανέφερε πως «πιστεύω πως το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει αποδειχθεί ένα Κίνημα που αντέχει στον χρόνο γιατί οι δεσμοί που μας κρατάνε μαζί είναι οι κοινοί μας αγώνες και έγνοιες για τον τόπο μας. Μπορεί να μην συμφωνούμε πάντοτε σε όλα (είναι αδύνατη εξάλλου η ομογνωμία σε δημοκρατικές ομάδες) αλλά είμαστε συνοδοιπόροι στα πλείστα θέματα και γι’ αυτό προχωρούμε πάντοτε με γνώμονα την αειφορία και το κοινό καλό. Με έχετε τιμήσει επανειλημμένα με την ψήφο εμπιστοσύνης σας και ελπίζω πως θα κάνετε το ίδιο και αυτή τη φορά. Εγώ πάντως δηλώνω στρατιώτης του Κινήματος γιατί πιστεύω στις αρχές και αξίες μας και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για όσο χρόνο που επιτρέψει η ψήφος και αγάπη σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τη δικαστική μάχη... και ο Σωτήρης Χρίστου υποψήφιος για την προεδρία των Οικολόγων

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου υπέβαλε επίσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Άλκης Παπής κατά τη διάρκεια της Προσυνεδριακής Επαρχιακής Συνέλευσης Λεμεσού. Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο κ. Παπής είπε: «Θεωρώ ότι το Κίνημά μας βρίσκεται σε μία σημαντική καμπή της ιστορικής του διαδρομής. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα και συνάμα η αναγκαιότητα, να εκλέγονται στην ηγεσία του Κινήματος άτομα που δεν κατέχουν πολλαπλές ιδιότητες και αξιώματα. Ταυτόχρονα καθίσταται επιτακτική ανάγκη η εκπροσώπηση στην ηγεσία και άλλων επαρχιών πλην της πρωτεύουσας. Διανύοντας το δεκατοέβδομο έτος ενεργούς παρουσίας μου στο Κίνημα, πιστεύω ότι η υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου μπορεί να προσφέρει ένα γεφυρωτικό ρόλο μεταξύ των νεότερων και των παλαιότερων γενιών του Κινήματος. Η επαγγελματική μου πορεία ως Χημικός Μηχανικός μου πρόσφερε πλούσια εμπειρία σε τομείς όπως η επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, η ασφάλεια τροφίμων, η υγεία, η διαχείριση ποιότητας, η περιβαλλοντική διαχείριση και η παιδεία. Ταυτόχρονα θήτευσα στο Κίνημα σε διάφορες θέσεις κατά καιρούς, ως μέλος και Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, ως μέλος της Κεντρικής, της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας και ως Εκπρόσωπος Τύπου, ως επικεφαλής επαρχιακός συντονιστής σε προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και ως υποψήφιος βουλευτής. Έδωσα και δίνω διαρκείς μάχες για την διάχυση και την επικράτηση των θέσεων του Κινήματος μας. Φίλες και φίλοι ο συνδυασμός των εμπειριών και των προσόντων μου, τόσο επαγγελματικά όσο και εντός του Κινήματος, μου παρέχουν την άνεση να καταθέσω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Λειτουργώντας συναινετικά, και υπερασπιζόμενος μαχητικά τις θέσεις και τις αξίες του Κινήματος μας».

Την υποψηφιότητά τους για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου κατέθεσαν επίσης οι κ. Σωτήρης Χρίστου και η κ. Μαρία Έλενα Παναγιώτου. Οι δύο αυτοί υποψήφιοι δεν επιθυμούν να αποστείλουν οποιοδήποτε μήνυμα ή να δημοσιευτεί φωτογραφία τους σε ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε πως το 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο θα συνέλθει στις 12 Δεκεμβρίου η ώρα 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θεοπέμπτου, Τσιμιλλής και Χρίστου, υποψήφιοι για την προεδρία των Οικολόγων

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»