Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ανησυχεί για απορρύθμιση αντί μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Σιζόπουλος

  07/12/2021 12:08
Ανησυχεί για απορρύθμιση αντί μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Σιζόπουλος

Ανησυχεί για απορρύθμιση αντί μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Σιζόπουλος

  07/12/2021 12:08

Η ΕΔΕΚ θεωρεί ότι η προσπάθεια η οποία καταβάλλεται δεν θα οδηγήσει σε μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά σε απορρύθμισή της, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνων από την ΕΔΕΚ στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ερωτηθείς για την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής να συνεχίσει τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά τα Χριστούγεννα και την άποψη του για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ από την αρχή είχε ξεκάθαρη θέση ότι οι τοπικές εκλογές θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο και για χρονική διάρκεια θητείας πέντε ετών.  Δυστυχώς, πρόσθεσε, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για τους δικούς τους λόγους προχώρησαν να υιοθετήσουν τη μεταφορά της ημερομηνίας πραγματοποίησης των εκλογών σε δυόμιση χρόνια για να τις ταυτίσουν με τις Ευρωεκλογές.

Είπε επίσης ότι η ΕΔΕΚ διαφωνεί με την ταύτιση των δημοτικών εκλογών με τις Ευρωεκλογές, δεδομένου ότι είναι δυο εκλογικές διαδικασίες με εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο και πεδίο. Σημείωσε ότι αν κάποιοι θα ήθελαν να μειωθούν οι εκλογικές αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της πενταετίας θα μπορούσαν να ταυτίσουν τις Ευρωεκλογές με τις βουλευτικές εκλογές που έχουν περίπου και το ίδιο πολιτικό πλαίσιο και να παραμείνουν οι δημοτικές εκλογές αυτόνομες.

Η ΕΔΕΚ, είπε ο κ. Σιζόπουλος, είναι έτοιμη και κατέθεσε τις τροπολογίες της, προσθέτοντας ότι έχει σοβαρές διαφωνίες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου όπως έχει κατατεθεί και αναφορικά με την ενοποίηση δήμων, τη λειτουργία δημοτικών διαμερισμάτων, με το γεγονός ότι επιχειρείται η εισαγωγή του πλειοψηφικού από την πίσω πόρτα με πρόσχημα την απλή αναλογική. Ανέφερε ότι θεωρούν παράλληλα ότι η ένταξη των σχολικών εφοριών στους δήμους θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς θεωρούμε ότι η προσπάθεια η οποία καταβάλλεται δεν θα οδηγήσει σε μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά πολύ φοβούμαστε ότι τελικά θα οδηγήσει σε απορρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας