Θράσος Ερντογάν-«Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη δολιοφθορά στο τζαμί στη Λάρνακα»

Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση σε τζαμί στην Λάρνακα δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας “θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά”.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “δυστυχώς, έγινε επίθεση εναντίον των τζαμιών μας στη νότια Κύπρο. “Φυσικά, αυτή η επίθεση στη νότια Κύπρο δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματός μας του κ, Ομέρ (Τσελίκ). Κι εμείς μαζί με τις δηλώσεις του προέδρου μας της Κύπρου Ερσίν Τατάρ, λέμε στη νότια Κύπρο: Μην κάνετε τέτοιες δολιοφθορές στους ναούς μας. Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι βρίσκονται σε αναζήτηση του ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. “Έχουμε έξι τζαμιά στη νότια Κύπρο και για την ασφάλειά τους είναι υπεύθυνη η διοίκηση της νοτίου Κύπρου. Εμείς λέμε ότι πρέπει να παρέχουν την ίδια ασφάλεια, όπως και εμείς παρέχουμε για τους δικούς τους ιερούς χώρους και τις εκκλησίες τους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Νωρίτερα σε δήλωσή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ καταδίκασε την επίθεση στο Μεγάλο Τζαμί στην Λάρνακα. “Η “ε/κ διοίκηση δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον αυτών των επιθέσεων, οι οποίες είναι ενδεικτικές της ισλαμοφοβίας και της τουρκικής εχθρότητας. Η ε/κ διοίκηση δεν διεξήγαγε αποτελεσματική έρευνα όταν ανάλογη προκλητική ενέργεια είχε γίνει και πέρυσι. Ως φυσικό επακόλουθο έγινε ένα παρόμοιο άσχημο περιστατικό. Υπεύθυνοι για αυτές τις επιθέσεις είναι αυτοί που προωθούν την εχθρότητα προς το Ισλάμ και τους Τούρκους. Καλούμε την ε/κ διοίκηση να λάβει επείγοντα μέτρα, ώστε αυτές οι απεχθείς πράξεις να μην επαναληφθούν. Η ε/κ διοίκηση πρέπει να συλλάβει τους δράστες αυτής της άσχημης επίθεσης το συντομότερο δυνατό και να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης”, αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα