Επίθεση Στεφάνου στην Κυβέρνηση με τα... μηνύματα του Πάπα για το μεταναστευτικό

Η Κυβέρνηση θα πρέπει πρώτη να λάβει υπόψη τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους εκτεθειμένους πολίτες που έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στην Τριμίκλινη στη διάρκεια περιοδείας του στην ορεινή Λεμεσό και ερωτηθείς για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, «έστειλε μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα όπως θα έπρεπε να κάνει ένας ηγέτης μιας μεγάλης εκκλησίας». «Να μεταφέρει μηνύματα αγάπης, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης στους ανθρώπους που είναι εκτεθειμένοι σε καταστροφές και πολέμους», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το πάρει πρώτα η Κυβέρνηση, η οποία οφείλω να πω ότι δεν βρίσκεται σ’ αυτό το μήκος κύματος στα ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού βρίσκεται σε άλλη κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για σαφή δήλωση του Πάπα ότι λύση θα βρεθεί μέσω του διαλόγου. «Είναι αυτό που φορτικά και συνεχώς λέει το ΑΚΕΛ από τη μέρα που κατέρρευσε η διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν από το σημείο όπου διακοπήκαν οι συνομιλίες, διαφυλάσσοντας το κεκτημένο που εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί», ανέφερε. 

Όπως είπε, «θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι έχουμε δώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρόεδρο συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πιέσει τα πράγματα προς επανέναρξης των διαπραγματεύσεων σε μια εποχή που η Τουρκία είναι πολύ προκλητική παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δημιουργήσουμε δυναμική επανέναρξη του διαλόγου». 

«Η δική μας πρόταση χωρίς να παραβιάζει κόκκινες γραμμές δίνει περιεχόμενο στη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για να αξιοποιηθεί το Φ.Α ως καταλύτης για να δημιουργηθεί δυναμική», πρόσθεσε. 

Ο κ. Στεφάνου άσκησε για μια ακόμη φορά κριτική στην Κυβέρνηση για την ακρίβεια και στη στάση του ΔΗΣΥ για την πρόταση νόμου για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα. «Είναι σχήμα οξύμωρο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παίρνουν συγκεκριμένες προτάσεις στην Κυβέρνηση με πολύ στοχευμένο τρόπο (για) να βοηθήσουμε τον κόσμο και συνήθως να συναντούμε την απροθυμία, τη σιωπή ή και τις δικαιολογίες της Κυβέρνησης για να μη γίνουν αυτά», είπε.

«Συναντούμε μάλιστα και μια έπαρση», πρόσθεσε. 

Αυτό που λέχθηκε χθες στη Βουλή από μέρος του κυβερνώντος κόμματος, ανέφερε, «είναι πραγματικά απαράδεκτο για μια δημοκρατική χώρα. Όταν ψηφίσαμε την πρόταση νόμου όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βγαίνει ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και να δηλώνει εσείς ότι θέλετε ψηφίστε εμείς ως Κυβέρνηση θα κάνουμε αυτό που πιστεύουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «είναι απαράδεκτο να τείνει χείρα συνεργασίας η αντιπολίτευση για να βοηθήσει τον κόσμο στα προβλήματα και η Κυβέρνηση να λέει εσείς ψηφίστε αυτό που θέλετε εμείς θα κάνουμε αυτό που νομίζουμε».

Είπε επίσης ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της κοινωνίας εντός και εκτός Βουλής και ότι θα συνεχίσει τις επαφές του με τους πολίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά