Παλεύει με τους... δαίμονές του ο Τατάρ-Καλεί τον Πάπα να πάει στα κατεχόμενα

Πρόσκληση να επισκεφθεί το ψευδοκράτος, απηύθυνε στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο λαοί», όχι μόνο οι χριστιανοί Ε/κ, αλλά και οι Μουσουλμάνοι Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι τον προσκαλεί ως Πρόεδρο του κράτους του Βατικανού και πνευματικού ηγέτη του καθολικού κόσμου διεθνώς.

Προσδοκία του, αναφέρει ο κ. Τατάρ, είναι ο Πάπας Φραγκίσκος να απαντήσει θετικά και να δείξει αυτό που δηλώνει συνεχώς, ότι αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ισότιμα.

Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Τατάρ υποστηρίζει ότι η «ε/κ διοίκηση» - όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τριήμερη επίσκεψη του Πάπα ενάντια στην Τουρκία και το ψευδοκράτος. «Αυτό είναι μια νέα απόδειξη ότι η ε/κ διοίκηση κάνει κατάχρηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων κι αυτό είναι πολύ λυπηρό».

«Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, τις πεποιθήσεις, τον κλήρο και τον Πάπα Φραγκίσκο, και είναι άλλη μια πηγή λύπης μας που ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί μόνο τη νότια Κύπρο»  προσθέτει ο Ερσίν Τατάρ επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι «υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί στην Κύπρο και πως στην Κύπρο δεν ζουν μόνο χριστιανοί Ε/κ, αλλά και μουσουλμάνοι Τ/κ. Αυτή είναι μια από τις θεμελιώδεις πραγματικότητες της Κύπρου».

Υπενθύμισε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος κατόπιν πρόσκλησης του Ταγίπ Ερντογάν, το 2014 είχε επισκεφθεί την Τουρκία, είχε πάει στο Ανίτκαπιρ (Μαυσωλείο του Ατατούρκ στην Άγκυρα) και στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο είχε δηλώσει ότι ‘πρέπει να ενισχυθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος που θα αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους στη βάση της ισότητας’.

Όπως τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος τότε, συνεχίζει ο κ. Τατάρ, όλοι οι άνθρωποι και οι λαοί, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική τους πεποίθηση, πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, να μην αποκλείονται, να μην γίνονται διακρίσεις. «Αυτή είναι η πεποίθηση και η ελπίδα μας. Ο τ/κ λαός δεν πρέπει να υπόκειται σε αποκλεισμούς και διακρίσεις επειδή πιστεύει στο Ισλάμ και είναι Μουσουλμάνοι».

Σχολιάζοντας στα ΜΚΔ τη γραπτή δήλωση Τατάρ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν έγραψε ειρωνικά ότι «η πρόσκληση που ο Πάπας Φραγκίσκος περίμενε με αγωνία από τον κ. Τατάρ, ήρθε τελικά, έστω και το τελευταίο λεπτό. Ο κ. Τατάρ κάλεσε τον Πάπα, αφού ήρθε μέχρι εδώ να περάσει κι από εμάς. Η λεπτότητα της διπλωματίας!».

Πηγλη: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»