Εικόνες από την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Στην Κύπρο έφτασε στις 15:00 ο Πάπας Φραγκίσκος. Στο κόκκινο χαλί, τον Πάπα υποδέχθηκε στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιθεώρησε Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα, το οποίο αποτελείτο από τα τρία σώματα στρατού της Εθνικής Φρουράς, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς με σημαίες του Βατικανού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα της Αστυνομίας το Εμβατήριο Υποδοχής και το Εμβατήριο Επιθεώρησης.

Πραγματοποιήθηκαν οι συστάσεις των δυο αντιπροσωπειών, οι οποίες αποτελούνταν από δεκατρία άτομα η κάθε μια.

Στο αεροδρόμιο λόγω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας βρέθηκαν μόνο 30 (τριάντα) μικρά παιδιά από Καθολικά σχολεία της Κύπρου τα οποία κρατούσαν σημαίες της Κύπρου και του Βατικανού.

Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι έδωσαν στον Παπα Φραγκίσκο μια ανθοδέσμη από κλωνάρια ελιάς σύμβολο Ειρήνης και μια ανθοδέσμη από λευκά λουλούδια σε κίτρινο περιτύλιγμα, που συμβολίζουν τα χρώματα του Βατικανού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήλθε για λίγα λεπτά στον χώρο VIP του παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας και στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή αναχώρησε για τη Λευκωσία συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο κρατών θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα υποδεχθεί και θα καλωσορίσει στην Κύπρο τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείτο από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα από τους Υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, Εσωτερικών Νίκο Νουρή, Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, Γεωργίας Κώστα Καδή, Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου,  Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, τον Προεδρικό Επίτροπο για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Νιόβη Παρισινού, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κούλα Σοφιανού και από το Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Γιώργος Γιάγκου και ο Πρέσβης της Κύπρου στο Βατικανό ο Γιωργος Πουλλίδης. 

Η αντιπροσωπεία από το Βατικανό αποτελείτο από δεκατρία μέλη της κυβέρνησης του Βατικανού που συνοδεύουν τον Πάπα στο ταξίδι του στην Κύπρο.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Δειτε Επισης

Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»