Χαμηλοί τόνοι και μορατόριουμ δηλώσεων-Ο απόηχος του Πολιτικού Γραφείου στο ΔΗΣΥ

Να χαμηλώσουν τους τόνους, μετά τις έντονες τοποθετήσεις που υπήρξαν χθες στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιχείρησαν στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κυβέρνησης, στον απόηχο των αποφάσεων που λήφθηκαν σε σχέση με τις διαδικασίες επιλογής του υποψηφίου του κόμματος για τις Προεδρικές του 2023.  

Το ενδιαφέρον, μετά τις χθεσινές αποφάσεις, επικεντρώθηκε στην αντίδραση που θα υπάρξει εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών, στο πρόσωπο του οποίου επικεντρώθηκε η κριτική ο οποίος όμως περιορίστηκε να δηλώσει σε σημερινές του δηλώσεις στον Alpha πως πλέον επικεντρώνεται στα καθήκοντα του, αφού όσα είχε να αναφέρει τα ανέφερε δημόσια. «Αυτά που είχα να αναφέρω τα ανάφερα δημόσια και δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στη δουλειά μου και τις προκλήσεις που έχω να αντιμετωπίσει ως μέρος μιας Κυβέρνησης που έχει ενώπιον της σοβαρότατες προκλήσεις από τη μια και ανάγκες υλοποίησης του κυβερνητικού έργου από την άλλη», δήλωσε ο υπουργός.

Μάλιστα κληθείς να σχολιάσει το κλίμα στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα, θέση που επιβεβαίωσαν και ο υπουργός Μεταφορών αλλά και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσιος, ερωτηθείς για τη χθεσινή αιχμηρή του παρέμβαση στο Πολιτικό Γραφείο για τη στάση που διατηρεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε πως, «το μήνυμα που έστειλα χθες στο Πολιτικό Γραφείο είναι πως όποιος επιθυμεί να διεκδικήσει το χρίσμα, υπάρχει διαδικασία, υπάρχει καταστατικό και όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει. Το σημαντικό είναι ότι ο ΔΗΣΥ έχει ανοίξει τη διαδικασία και μάλιστα ο Πρόεδρος του κόμματος έχει αποποιηθεί κάποιων σημαντικών δικαιωμάτων που θα του έδιναν πλεονέκτημα Ο πρόεδρος του κόμματος έχει το δικαίωμα κατά 30% να διορίσει τα μέλη του Ανωτάτου και το δεύτερο έχει πει ότι όποια κι αν είναι η απόφαση του Ανωτάτου αυτή θα είναι και η τελική απόφαση», εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών, «δεν υπάρχει κανένα θεμα προσωπικό με τον ΥΠΕΞ ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρία. Για εμένα είναι ξεκάθαρο πως όποιος το επιθυμεί μπορεί να το κάνει μέσω του κόμματος. Και όποιος επιθυμεί έχει αρκετό χρόνο να κάνει την προεκλογική».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση του Πέτρου Δημητρίου ο οποίος υπογράμμισε, ότι το κλίμα στο Υπουργικό ήταν όπως πάντοτε πολιτικό, ενώ πρόσθεσε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός επέλεξε να ξεκινήσει τις διαδικασίες του και ως εκεί, «δεν υπάρχει κάτι άλλο», είπε. «Αυτό που αναγνωρίζεται από το σύνολο των υπουργών, είναι πως οι δεκαπέντε μήνες που απομένουν είναι πολλοί και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσθέσουμε ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης και να τα θέσουμε ενώπιον του λαού όταν έρθει η ώρα να τα κρίνει».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενδιαφέρον στη διαδικασία που εξελίσσεται όταν χρειαστεί και αν χρειαστεί θα λάβει τις αποφάσεις του», υπέδειξε ενώ ερωτηθείς για τη στάση του Νίκου Χριστοδουλίδη, επεσήμανε πως, «ο Υπουργός Εξωτερικών απολαμβάνει ένα υψηλό δείκτη αποδεκτικότητας αντανακλά στο έργο της Κυβέρνησης, από την άλλη κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του συνόλου σε ένα οργανισμό. Είμαστε μια μονοκομματική Κυβέρνηση και είναι πέραν για πέραν ξεκάθαρο πως ο υποψήφιος του χώρου θα κριθεί από τα όργανα της Παράταξης», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Από την πλευρά του κληθείς νωρίτερα σήμερα να σχολιάσει τις εξελίξεις και ερωτηθείς αν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός της Κυβέρνησης ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε στο ραδιόφωνο του Πολίτη, πως «ο ΔΗΣΥ δεν εγείρει θέμα για την σύνθεση του υπουργικού Συμβουλίου και αυτό αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κάθε υπουργό του». Πρόσθεσε ότι τον υποψήφιο Πρόεδρο που θα στηρίξει ο ΔΗΣΥ θα τον επιλέξει σε συνέδριο το διευρυμένο σώμα του Ανωτάτου Συμβουλίου που αριθμεί πέραν των 1800 ατόμων».

Από την πλευρά του μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, σημείωσε πως, «στον ΔΗΣΥ υπάρχει μια μεγάλη ελευθερία κινήσεων σε βαθμό πολλές φορές παρεξήγησης. Μπορεί κάθε στέλεχος να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για οποιαδήποτε θέση. Για αυτό βάζουμε αυτή τη διαδικασία κάτω για να προλάβουμε την οποιαδήποτε ενέργεια που θα προκαλέσει εσωστρέφεια».

Σε σχέση με τις μπηχτές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών στο Πολιτικό Γραφείο, ο κ. Δημητρίου επεσήμανε πως, «σε μια ζωντανή διαδικασία και ενδοοικογενειακή συζήτηση είμαστε εκεί να μιλάμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια. Δεν είναι αυτά που καθορίζουν τη συνοχή της Κυβέρνησης και πως πολιτευόμαστε».

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ