Τρίτη 25 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Με απόντα τον Χριστοδουλίδη το ΠΓ του ΔΗΣΥ-Θέτουν χρονοδιαγράμματα για υποψήφιο

  01/12/2021 17:22
Με απόντα τον Χριστοδουλίδη το ΠΓ του ΔΗΣΥ-Θέτουν χρονοδιαγράμματα για υποψήφιο

Με απόντα τον Χριστοδουλίδη το ΠΓ του ΔΗΣΥ-Θέτουν χρονοδιαγράμματα για υποψήφιο

  01/12/2021 17:22

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πέντε το απόγευμα το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο θα προβεί σε μια πρώτη συζήτηση σε σχέση με τον τρόπο που το κόμμα θα πορευθεί ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023.

Αυτή η πρώτη συζήτηση, απέκτησε ενδιαφέρον, ειδικά μετά από τις διαφορετικές προσεγγίσεις που εκφράστηκαν σε σχέση με τη μεθοδολογία που θα επιλεχθεί από την Πινδάρου για την επιλογή του υποψηφίου, στη σκιά πάντα και του ενδιαφέροντος που έχει εκφραστεί, τόσο από τον Αβέρωφ Νεοφύτου όσο κι από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.  

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνέρχεται στο Lemon Park στη Λευκωσία, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αναμένεται να ζητηθούν οι απόψεις των μελών για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την επιλογή του υποψηφίου, ενώ αναμένεται να τεθεί χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τις ημερομηνίες λήψης των αποφάσεων. 

Το ενδιαφέρον τις προηγούμενες ώρες εστιαζόταν στο εάν ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετείχε στο Πολιτικό Γραφείο, κάτι ωστόσο που δεν έγινε, αφού λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων επέλεξε να στείλει τις θέσεις του γραπτώς προς τα μέλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που ακούστηκαν εντός του κόμματος τις τελευταίες ημέρες, το επικρατέστερο σενάριο είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος, να επιλεγεί όπως προνοεί το καταστατικό, μέσα από τη ψηφοφορία των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου, όπως έχει γίνει και πριν από τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Χρονικά αυτό αναμένεται να οριστεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, δηλαδή μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2022. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κρίσιμη συνεδρία, η δυσφορία Χριστοδουλίδη και το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας