Με απόντα τον Χριστοδουλίδη το ΠΓ του ΔΗΣΥ-Θέτουν χρονοδιαγράμματα για υποψήφιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πέντε το απόγευμα το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο θα προβεί σε μια πρώτη συζήτηση σε σχέση με τον τρόπο που το κόμμα θα πορευθεί ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023.

Αυτή η πρώτη συζήτηση, απέκτησε ενδιαφέρον, ειδικά μετά από τις διαφορετικές προσεγγίσεις που εκφράστηκαν σε σχέση με τη μεθοδολογία που θα επιλεχθεί από την Πινδάρου για την επιλογή του υποψηφίου, στη σκιά πάντα και του ενδιαφέροντος που έχει εκφραστεί, τόσο από τον Αβέρωφ Νεοφύτου όσο κι από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.  

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνέρχεται στο Lemon Park στη Λευκωσία, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αναμένεται να ζητηθούν οι απόψεις των μελών για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την επιλογή του υποψηφίου, ενώ αναμένεται να τεθεί χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τις ημερομηνίες λήψης των αποφάσεων. 

Το ενδιαφέρον τις προηγούμενες ώρες εστιαζόταν στο εάν ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετείχε στο Πολιτικό Γραφείο, κάτι ωστόσο που δεν έγινε, αφού λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων επέλεξε να στείλει τις θέσεις του γραπτώς προς τα μέλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που ακούστηκαν εντός του κόμματος τις τελευταίες ημέρες, το επικρατέστερο σενάριο είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος, να επιλεγεί όπως προνοεί το καταστατικό, μέσα από τη ψηφοφορία των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου, όπως έχει γίνει και πριν από τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Χρονικά αυτό αναμένεται να οριστεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, δηλαδή μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2022. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κρίσιμη συνεδρία, η δυσφορία Χριστοδουλίδη και το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων

 

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής Πολιτικών Ηγέτιδων η ΠτΒ
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο