Δέχθηκε κρούσεις για τις Προεδρικές ο Οδυσσέας-«Για μένα δεν υπάρχει επιλογή»

Ότι δέχθηκε κρούσεις έτσι ώστε να κατέλθει ως υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος εξήγησε πως στελέχη κομμάτων και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στα κόμματα του πρότειναν κατά καιρούς να είναι υποψήφιος με κόμματα της αντιπολίτευσης.  

Μιλώντας στην εκπομπή «Προκλήσεις» στο κρατικό κανάλι, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αποκάλυψε πως δέχθηκε κρούσεις, ωστόσο η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη προς όλους. «Να σας πω ότι δεν υπήρξαν κρούσεις; Υπήρξαν. Όχι επίσημα από κόμματα. Από άτομα που είναι σε κόμματα, κοντά σε κόμματα, κοντά σε αρχηγούς. Με ρώτησαν και ήμουν σε όλους σαφέστατος. Για αυτό θεώρησα σωστό να βγάλω ένα tweet για να κλείσει δια παντός αυτό το θέμα, ότι δεν ενδιαφέρομαι για τις Προεδρικές Εκλογές. Αυτό νομίζω ότι έχει κλείσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε τα χαρτιά του για Προεδρικές ο Χριστοδουλίδης-«Έχω πολλή υπομονή...»

«Ο βασικότερος λόγος είναι για θέματα δεοντολογίας», εξήγησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. «Δεν μπορείς να είσαι ο Γενικός Ελεγκτής που πρέπει να είσαι πολιτικά ουδέτερος και να συζητάς με κόμματα για να είσαι υποψήφιος. Δεν μπορεί να συζητάς, όχι να είσαι, ούτε καν να συζητάς δεν μπορείς».

Κληθείς να πει από ποια κόμματα δέχθηκε κρούσεις, ο κ. Μιχαηλίδης, δεν ανέφερε ονομαστικά, αλλά ξεκαθάρισε πως πρόκειται για κόμματα της αντιπολίτευσης. «Από διάφορα κόμματα, αλλά νομίζω πως πρόκειται για πρωτοβουλίες προσώπων δικές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέοι καιροί, νέα ήθη-Ανοίγματα για να ανάψει δεξί φλας ο Νικόλας

Όταν είσαι Γενικός Ελεγκτής, υπέδειξε ο κ. Μιχαηλίδης, «δεν υπάρχει επιλογή. Δεν το συζητώ γιατί είναι θέμα αρχής. Δεν μπορείς την ώρα που είσαι Γενικός Ελεγκτής να συζητάς με κόμματα και να συζητάς να είσαι υποψήφιος ή όχι. Δεν πρέπει μόνο να είσαι, πρέπει να φαίνεσαι τίμιος. Πέστε ότι παραιτηθώ και σε ένα μήνα εξαγγείλω υποψηφιότητα. Υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που θα πιστέψει πως παραιτήθηκα και μετά άρχισα να συζητώ με κόμματα; Όχι και με το δίκαιο του».

Κληθείς να αναφέρει ποιο θεωρεί πως θα είναι το διακύβευμα των Προεδρικών, αφού επεσήμανε πως λόγω του θεσμικού ρόλου που έχει, δεν μπορεί να αναφερθεί σε πολιτικά ζητήματα, όπως το Κυπριακό, ωστόσο υπέδειξε πως ένα από τα σημαντικά διακυβεύματα, είναι το Κυπριακό. «Τα θέματα διαφθοράς είναι ένα μεγάλο διακύβευμα και αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Είναι ένα εκ των δύο πρώτων θεμάτων μαζί με το Κυπριακό. Θα πρέπει να πάει το μήνυμα να γυρίσουμε σελίδα. Να δώσουμε το μήνυμα πως θέλουμε να πολεμήσουμε τη διαφθορά.

Σε σχέση με τα ονόματα που ακούγονται για τις Προεδρικές, ο Γενικός Ελεγκτής εκτίμησε πως, «σίγουρα υπάρχουν προσωπικότητες που έχουν πολύ καλό ιστορικό. Πολύ καλό βιογραφικό και δεν εννοώ πτυχία κτλ. Αλλά έχουν πολύ καλή έξωθεν καλή μαρτυρία. Είναι πολλοί που τους γνωρίζω και τους έχω πράξει, κάποιοι υπήρξαν και ελεγχόμενοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κεντροδεξιά εσωστρέφεια, κεντροαριστερά πολυκοσμία...

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία