Άνοιξε τα χαρτιά του για Προεδρικές ο Χριστοδουλίδης-«Έχω πολλή υπομονή...»

Το μήνυμα ότι δεν είναι η ώρα για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023, έστειλε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παράλληλα, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του παραπέμποντας σε μελλοντικές ανακοινώσεις στον κατάλληλο χρόνο, που σύμφωνα με τον ίδιο ενδεχομένως να είναι το τέλος της Άνοιξης του 2022.  

Την ίδια ώρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, απέφυγε να σχολιάσει τα όσα δήλωσε προ ημερών ο Χάρης Γεωργιάδης, υποδεικνύοντας πως ο ίδιος, ακούει, βλέπει και διαβάζει όσα λέγονται, ωστόσο διαθέτει αρκετή υπομονή. «Θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα και για τη συγκεκριμένη συνάντηση και για άλλα με ειλικρίνεια», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέοι καιροί, νέα ήθη-Ανοίγματα για να ανάψει δεξί φλας ο Νικόλας

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε προ μηνός περίπου ο Χάρης Γεωργιάδης, σε σχέση με τη συνάντηση που είχαν οι δύο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, έδωσε «τη σωστή απάντηση», όπως είπε χαρακτηριστικά, δήλωσε πως, «ακούω, βλέπω, διαβάζω, έχω αρκετή υπομονή, θέλω να πω ότι για τη συγκεκριμένη συνάντηση, δεν συγκλήθηκε για να συζητηθούν οι εκλογές του 2023. Κατά καιρούς και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, νομίζω και ο πρόεδρος του κόμματος, ότι είμαστε δεκαπέντε μήνες πριν την εκλογική διαδικασία του 2023. Δεκαπέντε μήνες είναι το ένα τέταρτο της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, που έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις».

«Θεωρώ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε για τις εκλογές. Δεν είναι σωστό, ούτε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε για την Κυβέρνηση. Μπαίνοντας σε μια πρόωρη προεδρολογία, δεν βοηθά την Κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα φόρτε τους τα πηγαδάκια για Προεδρικές-Τα σενάρια για τις επιλογές Νικόλα

Ερωτηθείς εάν έχει αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος, ή αν θα διεκδικήσει το χρίσμα του ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως, «οι διαδικασίες των κομμάτων είναι απόλυτα σεβαστές και κανείς δεν τις αμφισβητεί. Υπάρχει το θέμα του τι αναμένει ο κόσμος από εμάς, υπάρχουν πολλά άλλα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως οι συνεργασίες, η εκλεξιμότητα κτλ. Όλα αυτά θα συζητηθούν την κατάλληλη ώρα».

«Εγώ μιλώ για εμένα και πως προσεγγίζω τα δεδομένα. Όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε το θέμα. Αν ξεκινήσουμε από τώρα, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να απομακρυνθούμε από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου», υπέδειξε. «Δεν είναι η ώρα για τις Προεδρικές του 2023», επανέλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αποφασισμένος Νικόλας, το δίλημμα του ΑΚΕΛ και ο ορίζοντας του 2023

Σε σχέση με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, υπέδειξε πως αυτή η συνάντηση συγκλήθηκε για άλλο θέμα. «Θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα και για τη συγκεκριμένη συνάντηση και για άλλα με ειλικρίνεια. Σε αυτή τη συνάντηση που συγκλήθηκε για άλλο θέμα. Αλλά επαναλαμβάνω, όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε για τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Κληθείς να σημειώσει πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή, επανέλαβε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Δημητρίου και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφεραν πολύ σωστά πως έχουμε ενώπιον μας πολύ σημαντικές προκλήσεις». Σε σχέση με το πότε θα είναι αυτή η ώρα, επεσήμανε πως αυτό θα συμβεί τέλος άνοιξης αρχές καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επίθεση φιλίας ΔΗΣΥ σε ΔΗΚΟ και το βήμα πίσω από Νικόλα για προϋπολογισμό

Σε επισήμανση πως λέγεται πως σε περίπτωση που θα κατέλθει ως υποψήφιος, θα διχάσει τον Συναγερμεικό κόσμο, είπε πως «όλα θα τα λάβω υπόψη όταν θα κάνουμε αυτό τον διάλογο με εντιμότητα και ειλικρίνεια». Την ίδια απάντηση έδωσε και για το αν θα παραιτηθεί από τη θέση του ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κλήθηκε να σχολιάσει και τις πληροφορίες που θέλουν τη σύζυγο του να συμμετάσχει ενεργά και να έχει στήσει επιτελείο για την υποψηφιότητα του. «Πρέπει να αφήσουμε έξω τις οικογένειες, οποιουδήποτε χρησιμοποιείται το όνομα του. Πρέπει να συμπεριφερθούμε έντιμα. Διαβάζω πάρα πολλά, αλλά έχω πολλή υπομονή και είμαι ψύχραιμος», ήταν η απάντηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το άγχος του Αβέρωφ, η ξεκάθαρη απάντηση Χριστοδουλίδη και η προειδοποίηση Χάρη

Ερωτηθείς εάν έχει συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε πως, «φυσικά και συζητώ όλα τα θέματα με τον Πρόεδρο και δεν είναι τακτική μου να δημοσιοποιώ τι λέω μαζί του. Η συζήτηση επικεντρώνεται στα σημαντικά θέματα του Υπουργείου. Εκείνο που είναι το πιο αρνητικό, είναι πως δεν φαίνεται σεβασμός προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» επανέλαβε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μάλιστα ο ΥΠΕΞ, υπέδειξε πως δεν έχει λόγο για να μη συμμετάσχει στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, ενώ δήλωσε πως οι σχέσεις του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έχουν χαλάσει. «

Δεν έχω λόγο να μην πάω στο Ανώτατο. Αν είμαι στην Κύπρο θα πάω. Πολλά που παρουσιάζονται στον Τύπο είναι και συγκρουόμενα. Έχει γραφτεί ότι μέσα στο πλαίσιο και των εκλογών είμαι κατάσκοπος των Ρώσων ή ο άνθρωπος των Ρώσων. Για να δείτε πόσο αστεία είναι η κατάσταση πριν λίγο καιρό με κατηγορούσε εφημερίδα, ότι δέσαμε την Κύπρο στο άρμα των ΗΠΑ. Τώρα μας λένε άλλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κεντροδεξιά εσωστρέφεια, κεντροαριστερά πολυκοσμία...

Δειτε Επισης

Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα