Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Oι Τούρκοι κάνουν ουρές για ψωμί και ο Ερντογάν ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους

  28/11/2021 16:43
Oι Τούρκοι κάνουν ουρές για ψωμί και ο Ερντογάν ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους

Oι Τούρκοι κάνουν ουρές για ψωμί και ο Ερντογάν ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους

  28/11/2021 16:43

Σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στην Τουρκία για την οικονομική κατάρρευση της χώρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επενδύει ξανά σε μία πάγια τακτική αποπροσανατολισμού, την εξωτερική πολιτική.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος ζητά από φίλες χώρες την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Μιλώντας στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να αναγνωριστεί η κυρίαρχη ισότητα των Τουρκοκυπρίων και το διεθνές status τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το οικονομικό κραχ στην Τουρκία, οι πολιτικές αναταραχές και το τέλος Ερντογάν

Ουσιαστικά ζήτησε την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης ΤΒΔΚ, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, αυτό είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του κυπριακού.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες στην Τουρκία που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, περιμένουν σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, στη μισή τιμή.

Εδώ και αρκετό καιρό τρεις δήμοι, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας προσφέρουν το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί, και τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, περιμένουν σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, στη μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους.

Ο αρμόδιος φορέας αποφάσισε να αυξήσει τα τέλη και τα πρόστιμα που επιβάλει το κράτος κατά 36,2%, με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται στο 19%.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας