Δυσφορία Πετρίδη για αριθμό δήμων-«Κομματικά αλισβερίσια, αστείες δικαιολογίες»

Παρέμβαση σε σχέση με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος προηγουμένως ως Υπουργός Εσωτερικών, εργάστηκε σκληρά για την εφαρμογή της.

Με ανάρτησή στο twitter ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, χαρακτηρίζει αστείες τις δικαιολογίες που προβάλλουν κάποια κόμματα που ζητούν αύξηση των δήμων από 17 σε 20 ή 21, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλει κομματικά αλισβερίσια. Την ίδια ώρα τονίζει, πως αν ο αριθμός των δήμων θα αλλάξει από 17, θα πρέπει να είναι μόνο προς τα κάτω. 

Όπως έγραψε ο κ. Πετρίδης, «οι δικαιολογίες που ακούγονται για αύξηση των δήμων είναι αστείες. Κομματικά αλισβερίσια στερούμενα οποιασδήποτε επιστημονικότητας. Έγιναν μελέτες. Για αναπτυξιακούς, οικονομικούς, πολεοδομικούς λόγους κλπ, αν θα αλλάξει ο αριθμός δήμων από 17 πρέπει να είναι μόνο προς τα κάτω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλυτη η εξίσωση της ελ. Αμμοχώστου-Οι διαφορές κομμάτων και Κυβέρνησης για Τ.Α.

Πάντως νωρίτερα σήμερα μιλώντας σε ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Λεμεσό, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σημείωσε ότι δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά αναγκαία προϋπόθεση, σημειώνοντας πως δεν αναμένει κάποιος, από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

«Εμείς δεν είμαστε δογματικοί για το πόσες θα είναι οι οντότητες, όμως όσες και να είναι, πρέπει να είναι βιώσιμες», είπε και πρόσθεσε ότι στην τελική λήψη της απόφασης «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι ότι αυτά τα οποία θα υιοθετήσουμε σαν τελική πρόταση πρέπει να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τους».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, όλοι αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση της λήψης απόφασης και εξέφρασε την εκτίμηση πως απομένουν 2 με 3 συνεδρίες της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ώστε να οδηγηθούν τα νομοσχέδια προς ψήφιση.

Εξάλλου, κομματικά αλισβερίσια κατήγγειλε και ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, Μαρίνος Μουσιούττας. Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, ανέφερε πως «καθώς διανύουμε το τελευταίο μίλι στη μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «αλισβερίσι» μεταξύ κομμάτων που στοχεύουν σε μικροκομματικά οφέλη, και το οποίο, απειλεί να τινάξει στον αέρα, ολόκληρο το εγχείρημα».

Σημειώνει ότι «για το λόγο αυτό, ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, επιθυμούμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα το λαό για το τι ακριβώς, τεκταίνεται. Όταν πριν από μερικούς μήνες αποφασίζαμε την αναβολή διεξαγωγής των εκλογών, στο τραπέζι της δημόσιας διαβούλευσης, υπήρχε μια πρόταση, η οποία προέβλεπε την πραγματική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλει αλισβερίσι κομμάτων που τινάζουν την μεταρρύθμιση της Τ.Α. ο Μουσιούττας

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια