Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τατάρ: Η λύση ομοσπονδίας, προϊόν ενός μεγάλου παιγνιδιού...

  26/11/2021 20:21
Τατάρ: Η λύση ομοσπονδίας, προϊόν ενός μεγάλου παιγνιδιού...

Τατάρ: Η λύση ομοσπονδίας, προϊόν ενός μεγάλου παιγνιδιού...

  26/11/2021 20:21

Στις γνωστές του θέσεις υπέρ μια λύσης του Κυπριακού στη βάση των δύο κρατών και της «κυριαρχικής ισότητας» αναφέρθηκε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, ο κ. Τατάρ είπε πως ο ίδιος αγωνίζεται για την αναγνώριση της κυριαρχίας του «τ/κ λαού» κατά την έκφρασή του, σε πλήρη αρμονία σκέψεων με την Τουρκία, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ πάντα θα ενδυναμώνουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Όπως είπε, από την ημέρα που αναδείχθηκε στη θέση του ηγέτη των Τ/κ παρουσιάστηκε μια νέα πολιτική για λύση δύο κρατών στη βάση τη κυριαρχικής ισότητας. Υποστήριξε ακόμη ότι στην Κύπρο υπήρχαν δύο κράτη εδώ και 60 χρόνια και ότι η θέση για λύση ομοσπονδίας, η οποία έτυχε συζήτησης για μισό αιώνα «έχει μπει στο ράφι», κατά τον ισχυρισμό του.

Κατά τον Τατάρ, η λύση ομοσπονδίας ήταν το προϊόν ενός μεγάλου παιγνιδιού, όπως είπε, το οποίο θα αποξένωνε την Τουρκία από το νησί με την υποβάθμιση των Τ/κ σε μειονότητα και τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας «υπό τον μανδύα της ομοσπονδίας με λίγες συνταγματικές τροποποιήσεις», όπως υποστήριξε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας