Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πυροβολεί μεγάλα κόμματα, ζητά αναπομπή του Νόμου για κρατική χορηγία η ΔΗΠΑ-Συνεργασία

  26/11/2021 14:34
Πυροβολεί μεγάλα κόμματα, ζητά αναπομπή του Νόμου για κρατική χορηγία η ΔΗΠΑ-Συνεργασία

Πυροβολεί μεγάλα κόμματα, ζητά αναπομπή του Νόμου για κρατική χορηγία η ΔΗΠΑ-Συνεργασία

  26/11/2021 14:34

Ξεσπάθωσε η ΔΗΠΑ κατά των τριών μεγάλων κομμάτων, τα οποία όπως καταγγέλλει έχουν εμμονή να ψηφίσουν πρόταση νόμου, ώστε να εισπράττουν ολόκληρη την κρατική χορηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανέλαβε δράση το ΥΠΟΙΚ-Ραβασάκι στα κόμματα για να επιστρέψουν χρήματα

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του κόμματος Μαρίνος Μουσιούττας, αναφέρει ότι «η εμμονή των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ να ψηφίσουν πρόταση νόμου, με την οποία θα μπορούν να εισπράττουν ολόκληρη την κρατική χορηγία αρχές κάθε χρόνου, περιλαμβανομένης και της χρονιάς διεξαγωγής των εκλογών, αποδεικνύει και τις πραγματικές τους προθέσεις».

Σημειώνει πως «αποδεικνύει δυστυχώς, ότι το πρόβλημα που προέκυψε το 2021 εξαιτίας της διαγραφής σχετικής πρόνοιας στη νομοθεσία -με την οποία αποκλειόταν η εν λόγω προνομιακή μεταχείριση των κομμάτων, δεν ήταν ένα απλό λάθος, αλλά μια σκόπιμη και προμελετημένη, ενέργεια».

Τονίζει ακόμα ότι «η δική μας πρόταση που κατατέθηκε χθες αλλά δεν κατέστη δυνατό να υπερψηφιστεί, είχε ως μοναδικό σκοπό, την προώθηση της διαφάνειας, την απλοποίηση της διαδικασίας και τη διασφάλιση του γεγονότος, ότι δεν θα σημειωνόταν ποτέ ξανά στο μέλλον, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος για τις χορηγίες των κομμάτων, όπως ακριβώς συνέβη και φέτος».

Δυστυχώς, συνεχίζει «επικράτησαν άλλες λογικές. Με την πρόταση νόμου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα και το 2026, καθώς κόμματα, ενδέχεται να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα, από αυτά που δικαιούνται. Δηλαδή, θα λαμβάνουν χορηγία για 5 ½ χρόνια αντί για 5».

Όπως επισημαίνει «ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να λάβουμε κρατική χορηγία από πρόσθετα κονδύλια του Προϋπολογισμού, επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους πολίτες».

Τέλος, αναφέρει ότι «καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναπέμψει τη συγκεκριμένη νομοθεσία, αποτρέψει την πιθανότητα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας, στον τόπο μας. Δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας