Στα μαχαίρια ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα-«Δε θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό»

Στην αντεπίθεση βγαίνει το Προεδρικό και απαντά στα νέα πυρά του ΑΚΕΛ, όσον αφορά στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, την Τετάρτη, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψουν στον λαϊκισμό.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, την ώρα που η μια μετά την άλλη των ευρωπαϊκών χωρών, λόγω του νέου κύματος της πανδημίας παίρνουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κάποιοι ακόμα και για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως είναι η πανδημία, προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Ο κ. Πελεκάνος πρόσθεσε πως παρά τα όσα το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται, και σαν αποτέλεσμα των μέτρων που η Κυβέρνηση έλαβε με βάση και τις συμβουλές των επιδημιολόγων, η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες χώρες που με επιτυχία αντιμετωπίζουν την κρίση της πανδημίας.

«Η χώρα μας κατατάσσετε στις πρώτες χώρες που μέσα από τα οικονομικά σχέδια που υιοθέτησε, με οικονομικό κόστος πέραν των 2 δις, ενίσχυσε τον επιχειρηματικό τομέα, αλλά, το πιο σημαντικό, και διασφάλισε τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων. Φαίνεται ότι μέσα από τη μηδενιστική ή αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, το ΑΚΕΛ δεν παρακολουθεί τα μέτρα που λαμβάνονται στις υπόλοιπες των ευρωπαϊκών χωρών».

Στόχος της Κυβέρνησης, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με τα μέτρα που υιοθετεί είναι η προστασία της ζωής, αλλά και του συστήματος υγείας. Εξίσου σημαντική είναι η αποφυγή μέτρων που θα οδηγούσαν σε οικονομική χρεωκοπία χιλιάδες επιχειρήσεις με αρνητικά συνεπακόλουθα στις θέσεις εργασίας.

«Δεν θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων, με αποφασιστικότητα θα υιοθετήσουμε πολιτικές που από τη μία θα προστατεύουν την υγεία των πολιτών και από την άλλη θα διασφαλίζουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Η συνεπής τήρηση των αποφάσεων που στηρίζονται στις απόψεις των επιστημόνων, προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα μέτρα που άλλες χώρες λαμβάνουν, κρίνεται αναγκαία και καλούμε το σύνολο των συμπολιτών μας να κατανοήσει πως τα προστατευτικά μέτρα δεν στρέφονται κατά ομάδων του πληθυσμού, αλλά αντίθετα, αποβαίνουν προς όφελος του συνόλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Στεφάνου-«Είναι κατόρθωμα αυτό που κάνει η Κυβέρνηση...»

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του εξέφρασε την έντονη του αντίθεση, με τα νέα μέτρα, και τόνισε πως η Κυβέρνηση κατόρθωσε «και πάλι να διχάσει, να απογοητεύσει και να θυμώσει την κοινωνία».

Όπως σημειώνει ο κ. Στεφάνου, «πρόκειται περί κατορθώματος αυτό που κάνει η κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει μία συσσωρευμένη εμπειρία από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας και θα έπρεπε να είχε διδαχτεί από λάθη που έκανε για να μην τα επαναλάβει. Δυστυχώς τα έχει επαναλάβει. Πρώτα από όλα, έχει εξαγγείλει μέτρα που κάποια από αυτά είναι αντιφατικά, κάποια και ακατανόητα.  Την ίδια ώρα είναι φανερό ότι έχει προχωρήσει στην εξαγγελία μέτρων χωρίς επαρκή διαβούλευση και χωρίς δημόσια να δώσει την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση για την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων».

Η κυβέρνηση, προσθέτει ο κ. Στεφάνου, «εξήγγειλε τα μέτρα χωρίς να προηγηθεί συγκεκριμένη προσπάθεια για να ενημερώσει και να προτρέψει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Ό, τι έχει κάνει το έχει κάνει με έναν τρόπο που δεν είναι επαρκής, συγκροτημένος και στοχευμένος. Επιπλέον, η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα χωρίς να προβεί σε ουσιαστική στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων τα οποία αναλαμβάνουν και το καθοριστικό βάρος για αντιμετώπιση των συνεπειών που υπάρχουν από την πανδημία. Επίσης, εξήγγειλε νέα μέτρα χωρίς να προβλέψει εξαγγελία μέτρων στήριξης για όλους όσοι θα πληγούν από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί».

Το ΑΚΕΛ, συμπληρώνει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, «είναι υπέρ του εμβολιασμού και προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων, περιλαμβανομένων και αυτών που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, δεδομένου βέβαια ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν πρέπει να παίρνουν και μέτρα αυτοπροστασίας για να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι. Τα δικαιώματα του ενός φτάνουν μέχρι του σημείου που δεν επηρεάζονται τα δικαιώματα των άλλων. Προτρέπουμε λοιπόν τον κόσμο ξανά να εμβολιαστεί αυτό είναι το αποτελεσματικό όπλο ενάντια στην πανδημία, η οποία φαίνεται δυστυχώς να βαδίζει δυστυχώς σε ένα πέμπτο κύμα».

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα