Κυριακή 27 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ν. Αναστασιάδης: Σημασία δεν έχει να δικαιωθώ εγώ, αλλά ο κυπριακός ελληνισμός

  20/11/2021 13:26
Ν. Αναστασιάδης: Σημασία δεν έχει να δικαιωθώ εγώ, αλλά ο κυπριακός ελληνισμός

Ν. Αναστασιάδης: Σημασία δεν έχει να δικαιωθώ εγώ, αλλά ο κυπριακός ελληνισμός

  20/11/2021 13:26

Η αναβάθμιση μιας πρωτόγνωρης εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της χώρας στην περιοχή, αλλά και όχι μόνο, στοχεύει προς την κατεύθυνση της αναστροφής του κλίματος,  είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο Κυπριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η... μπλόφα Γκουτέρες και οι σκιές για τη στάση του στο Κρανς Μοντανά

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εκ πρώτης όψεως δικαιώνονται οι θέσεις του Προέδρου από τα πρακτικά συναντήσεων στο Κραν Μοντανά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που έχει σημασία ήταν να δικαιώνεται ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Δυστυχώς, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, όπως αποδεικνύεται και θα αποδειχθεί από τα όσα ακούω ότι θα ακολουθήσουν, συνεχίζεται μια προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε κατά το πρώτο καταγραφεί το 1956 δηλαδή διχοτόμηση, εν συνεχεία το 1983 η ανακήρυξη του ψευδοκράτους και με αυτή τη στόχευση δυστυχώς με συνέπεια εκείνοι, με κάποια ασυνέπεια εμείς, συνεχίζουν να υλοποιούν αυτά τα οποία είχαν προγραμματίσει. Συνεπώς ας μην αποδίδουν ευθύνες στον όποιον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στην ελληνοκυπριακή πλευρά που είναι το σημαντικότερο, και ας δούμε αναλύοντας την ιστορική πορεία ποιος είναι αυτός που φέρει την ευθύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το... φάντασμα του Κρανς Μοντάνα επανεμφανίστηκε και ψάχνει απαντήσεις

Ερωτηθείς αν μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η προσπάθεια μας προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Οι διπλωματικές ενέργειες, οι τριμερείς συνεργασίες, οι πολυμερείς συνεργασίες, η αναβάθμιση μιας πρωτόγνωρης εξωτερικής πολιτικής κατά τα 60 χρόνια, της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έχει αναβαθμίσει τον ρόλο στην περιοχή, αλλά και όχι μόνο, προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει».

Σε ερώτηση αν η Τουρκία είχε ζητήσει κατάργηση των εγγυήσεων, ο Πρόεδρος είπε ότι «συζητήσει ουδέποτε. Ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχθηκε. Αυτό φαίνεται από τα πρακτικά κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο... ποινικός φάκελος της Άγκυρας στις Βρυξέλλες και στο βάθος κυρώσεις

Αυτά δήλωνε και προ και μετά της Συνόδου του Κραν Μοντανά ο κ. Τσαβούσογλου όταν μας έλεγε να ξυπνήσουμε από το όνειρο ότι μπορεί να καταργηθούν οι εγγυήσεις. Αυτές ήταν οι γραπτές θέσεις, αλλά και η εν συνεχεία ανάπτυξη των θέσεων της τουρκικής πλευράς κατά τη συνάντηση με τον ΓΓ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζεται ο πολιτικός απόηχος για τα πρακτικά στο δείπνο στο Κρανς Μοντανά

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας