Και η Μαρκουλλή στο κάδρο υποψηφίων για Προεδρικές-«Προβληματίζομαι πολύ σοβαρά»

Τον προβληματισμό της για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, ειδικά στο Κυπριακό, εξέφρασε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Μαρκουλλή, η οποία μάλιστα, αποκάλυψε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφια στις Προεδρικές Εκλογές.   

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι η κ. Μαρκουλλή, ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα πρόσφατης δημοσκόπησης που την κατέτασσε τρίτη στη σειρά καταλληλόλητας για την προεδρεία της Δημοκρατίας, σημείωσε πως αποτέλεσε για την ίδια μια ευχάριστη έκπληξη. 

«Ήταν για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη αυτή η δημοσκόπηση και κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνει αυτό που έχω συλλάβει τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή υπάρχει μια έντονη θα έλεγα παρότρυνση από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, θα έλεγα σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους, που επί καθημερινής βάσεως με παροτρύνουν να κατέλθω ως υποψήφια στις εκλογές», δήλωσε η κ. Μαρκουλλή.

Μάλιστα, σημείωσε το γεγονός πως η ίδια ήταν τρίτη στην εν λόγω δημοσκόπηση, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον της για να είναι υποψήφια στις Προεδρικές Εκλογές. 

Ερωτηθείσα εάν θα την ενδιέφερε να είναι υποψήφια, η κα. Μαρκουλλή, αφού υπέδειξε πως η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική, εξήγησε πως, «ιδιαίτερα μετά το Κρανς Μοντανά, η ανησυχία μου για τον τόπο μας είναι εξαιρετικά έντονη. Είναι εξαιρετικά έντονη ιδιαίτερα για το που οδηγούμαστε και τι θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Βρισκόμαστε πραγματικά στο χείλος της διχοτόμησης.  Για εμένα το Κυπριακό είναι πρωταρχικής σημασίας, γιατί όλα τα άλλα, όπως η οικονομία κτλ, συνδέονται με το μέλλον του Κυπριακού και κατά πόσο θα καταφέρουμε να επανενώσουμε και να απελευθερώσουμε αυτό τον τόπο», είπε.

«Είναι για αυτό που προβληματίζομαι σοβαρά, το σκέφτομαι σοβαρά», συνέχισε, «αλλά θα γνωρίζεται ότι με βάση την ιστορία των εκλογών στην Κύπρο ότι οποιαδήποτε ανεξάρτητη υποψηφιότητα χωρίς τη στήριξη κομμάτων δεν έχει καμία απολύτως προοπτική. Δεν έχω κάνει ακόμα επαφές, θα εξαρτηθεί από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.  Το μόνο που μπορώ να πω ότι προβληματίζομαι πολύ σοβαρά και θα πάρω τις αποφάσεις μου στον κατάλληλο χρόνο. 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι