Μετά τη δικαστική μάχη... και ο Σωτήρης Χρίστου υποψήφιος για την προεδρία των Οικολόγων

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, υπέβαλε και ο Σωτήρης Χρίστου ενόψει του 12ου Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου όπου θα συνέλθει στις 12 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30π.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.  

Ο Σωτήρης Χρίστου, που είχε εκφράσει παλαιότερα την πρόθεση του να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος με το κόμμα, είχε διαγραφεί από την παρούσα ηγεσία, με το αιτιολογικό ότι προέβαινε σε εγγραφές νέων μελών, που θα τον στήριζαν στην εσωκομματική διαδικασία. 

Μετά τη διαγραφή του, το εν λόγω μέλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, με το Δικαστήριο να εκδίδει διάταγμα τον περασμένο Οκτώβριο, με το οποίο ακυρώνει αφενός τη διαγραφή του και αφετέρου τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ως εκ τούτου, οι εκλογές του Οκτωβρίου είχαν αναβληθεί μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου, έπειτα από την οποία τελικά δόθηκε το δικαίωμα στον Σωτήρη Χρίστου να υποβάλει την υποψηφιότητα του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παράνομη ηχογράφηση, η υποψηφιότητα της κόρης και το δικαστικό μέτωπο

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Οικολόγων, στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Υπενθυμίζεται πως πέραν από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο οποίος επαναδιεκδικεί τη θέση της Προεδρίας, έχουν επίσης υποβάλει την υποψηφιότητα τους οι κ. Κυριάκος Τσιμίλλης και η κ. Μαρία Έλενα Παναγιώτου.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν σε ξεχωριστές επαρχιακές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε επαρχιακό επίπεδο από τις 13-18/12/21. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2021 υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων παραμένει ανοικτή μέχρι και τις 12 το μεσημέρι στις 7 Δεκεμβρίου, 5 μέρες πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»