Αλλεπάλληλα δικαστικά χτυπήματα σε Σιζόπουλο-Και... νέο διάταγμα

Άλλο ένα διάταγμα ήρθε να μπλοκάρει τις αποφάσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου αφού το ίδιο Δικαστήριο που εξέδωσε τα προηγούμενα τέσσερα διατάγματα που αφορούσε τη Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας της ΕΔΕΚ, σήμερα, άναψε το πράσινο και για πέμπτο, με το Γραφείο Τύπου του κόμματος λίγα λεπτά αργότερα να ανακοινώνει πως λόγω ίσου αριθμού θέσεων και υποψηφιοτήτων οι προγραμματισμένες για αύριο εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι τρεις υποψήφιοι της Συνδιάσκεψης της Λευκωσίας που είχαν προσφύγει στο Δικαστήριο, αιτήθηκαν νέο Διάταγμα με το οποίο αναβάλλονται οι αυριανές εκλογές για την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας, που εξήγγειλε η ΕΔΕΚ, μετά την παραίτηση των μελών της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δρόμος... μονόδρομος για Σιζόπουλο-Κάνει πίσω, αναβάλλει Συνέδριο και εκλογές

Το Δικαστήριο εξέδωσε το διάταγμα στο οποίο σημειώνεται πως αναστέλλεται η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων και η διεξαγωγή των εκλογών με το μητρώο που κατέθεσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων. Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για την επόμενη Πέμπτή με τη δικαστή που εξέδωσε το διάταγμα σε μια απόφαση επέκρινε έντονα τη στάση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ, κάνοντας λόγο για περιφρόνηση της Δικαιοσύνης, ενώ είχε υποδείξει πως το χάος στο κόμμα προκλήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ και όχι από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την ίδια Δικαστή η οποία είχε εκδώσει το πρώτο διάταγμα για να μην πραγματοποιηθεί η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, ωστόσο η ηγεσία του κόμματος, εντοπίζοντας νομικά κενά, διεξήγαγε κανονικά τη Συνδιάσκεψη. 

Υπενθυμίζεται ότι  με τα προηγούμενα διατάγματά στην ουσία ανέστειλε τη λειτουργία της Επαρχιακής της Λευκωσίας, όπως αυτή είχε εκλεχθεί από τις εκλογές που έγιναν στις αρχές Οκτωβρίου. 

Στο μεταξύ, είναι το δεύτερο διάταγμα που εξασφαλίζεται μέσα σε 24 ώρες κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενώ χθες το Δικαστήριο που εξετάζει την προσφυγή των δεκαπέντε υποψηφίων της Κεντρικής Επιτροπής, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο, αναστάλθηκε το Καταστατικό και Τακτικό Συνέδριο που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα και οι εκλογές της Κυριακής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάσο ή παίζει ρέστα ο Σιζόπουλος-Πινγκ Πονγκ μεταξύ Δικαστήριων η ΕΔΕΚ

Πάντως λίγο μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, στις 12 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου, Επαρχιακού Οργανωτικού Γραμματέα και 8 (οκτώ) θέσεων μελών της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας καθώς και για τις 10 (δέκα) θέσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 24 και 26 του Καταστατικού του κινήματος.  

«Επειδή οι υποψηφιότητες ήταν ίσες με τις θέσεις των αξιωματούχων, των μελών της Επαρχιακής Επιτροπής και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής χωρίς να υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες, ανακηρύσσονται οι κάτωθι στις θέσεις που υπέβαλαν υποψηφιότητα:

Χριστοφίδης Σπύρος, Πρόεδρος

Κλεάνθους Γιάννος, Αναπληρωτής Πρόεδρος

Χατζηχριστοδούλου Ξένιος, Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας

Κοντάκης Ξενής, Μέλος

Κτώρου Τάκης, Μέλος

Λάζαρη Ελπίδα, Μέλος

Πολυδώρου Ανδρέας, Μέλος

Χατζηβασίλη Μαρία, Μέλος

Ζαχαρίου Άκης, Μέλος

Φραγκούς Άντρια, Μέλος

Κασινίδης Ντίνος, Μέλος

Για την Κεντρική Επιτροπή:

Ιορδάνους Ιορδάνης                                       

Κοντάκης Ξενής

Παυλίδης Δημήτρης                                                    

Πολυδώρου Ανδρέας                                                  

Προκοπίου Αντώνης                                                   

Σάββα Ρένος

Σάββα Τάκης

Χατζηβασίλη Μαρία

Χατζηχριστοδούλου Ξένιος

Χριστοδούλου Τάκης

Ως εκ τούτου η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας που είχε προγραμματιστεί αύριο, δεν θα πραγματοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Πυροβολεί ο Σιζόπουλος 

Μετά τα απανωτά διατάγματα που μπλόκαραν τις αποφάσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απαντώντας στην εσωκομματική αντιπολίτευση, έκανε λόγω για αλλότρια κίνητρα πίσω από όσους προσφεύγουν στα Δικαστήρια. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «θα  ήθελα να επισημάνω ότι κάποιοι είναι προφανές ότι ελαύνονται από σκοπιμότητες και αλλότρια κίνητρα. Αυτό καθίσταται ακόμα πιο εμφανές όταν ανάμεσα σε αυτούς που συστηματικά προσφεύγουν στα δικαστήρια περιλαμβάνονται άτομα τα οποία τα τελευταία χρόνια όχι μόνο ήταν αποστασιοποιημένα, αλλά και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στήριξαν υποψηφιότητες άλλων συνδυασμών».

Συνεχίζοντας είπε πως «αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στο δικαστήριο ως εγγύηση ποσόν πέραν των 200χιλιάδων ευρώ απλά για να παρεμποδίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες ενός κόμματος».

Εξού, και όπως ανέφερε, «η ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση στη Βουλή η οποία διασφαλίζει τη λειτουργία των κομμάτων στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων και του Καταστατικού, χωρίς να παρεμποδίζεται το δικαίωμα προσφυγής στο δικαστήριο για ποινικά ή αστικά αδικήματα. Ταυτόχρονα η πρόταση ενισχύει τη διαφάνεια και τον πιο αυστηρό έλεγχο της οικονομικής τους διαχείρισης».

Δειτε Επισης

Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης