Αυτό είναι το διάταγμα που ακυρώνει Συνέδριο και εκλογές στην ΕΔΕΚ

Την απόφαση του να απαγορεύσει στην ΕΔΕΚ, τους αντιπροσώπους και τους αξιωματούχους τους για να προχωρήσουν στη διεξαγωγή του Καταστατικού και Εκλογικού Συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για αύριο έδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μέσω του διατάγματος που εξέδωσε μετά την νέα προσφυγή τριών εκ των δεκαπέντε μελών που είχαν πετύχει την ακύρωση του προηγούμενου Τακτικού Συνεδρίου.  

 Συγκεκριμένα στο διάταγμα που εκδόθηκε το Δικαστήριο αναφέρει πως, αφού άκουσε τις θέσεις των εναγόντων, δια του παρόντος διατάσσει και απαγορεύει στους εναγόμενους και τους αντιπροσώπους τους και τους αξιωματούχους τους και τους υπαλλήλους αλλά και τα όργανα τους να δώσουν οδηγίες και να κηρύξουν την έναρξη του καταστατικού συνεδρίου των εναγόμενων, το οποίο ορίστηκε για τις 11 Νοεμβρίου 2021, μέχρι την τελική εκδίκαση της παρούσας αγωγής και μέχρι νεοτέρας διαταγής του δικαστηρίου.

Με το ίδιο λεκτικό το Δικαστήριο διατάσσει και απαγορεύει τους εναγόμενους να κηρύξουν ή να διεξάγουν το Τακτικό Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο επίσης για αύριο το απόγευμα, αλλά και την εκλογική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, μέχρι την τελική εκδίκαση της παρούσας αγωγής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο δικαστικό χαστούκι σε Σιζόπουλο-Διάταγμα ακυρώνει (ξανά) Συνέδριο κι εκλογές

Επιπλέον το δικαστήριο, όρισε την 16η του μήνα ως την ημερομηνία που θα συνεχισθεί η ακρόαση σε σχέση με τα λοιπά επιζητούμενα διατάγματα που ζήτησαν οι ενάγοντες. Επιπρόσθετα, δίνει το δικαίωμα στην ΕΔΕΚ να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι τις τυχών ενστάσεις της για την συγκεκριμένη αγωγή. 

Την ίδια ώρα το Δικαστήριο προειδοποιεί τους εναγόμενους, δηλαδή την ΕΔΕΚ πως εάν παραλείψουν να συμμορφωθούν αμέσως μετά την επίδοση του διατάγματος, «οι κατά νόμον υπεύθυνοι υπόκεισθε σε σύλληψη, η δε περιουσία σας σε κατάσχεση»

Περιμένει νομική γνωμάτευση η ΕΔΕΚ
Την ίδια ώρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα από τη Βουλή, όπου συζητήθηκε η πρόταση Νόμου για να μην μπορούν τα Δικαστήρια να εξετάζουν αποφάσεις πολιτικών κομμάτων, κληθείς να αναφέρει πώς θα διαχειριστεί η ΕΔΕΚ το νέο διάταγμα και αν θα αναβληθεί το Συνέδριο, απάντησε πως, «αυτό θα εξαρτηθεί και από τη διαβούλευση που θα έχουμε με τους νομικούς μας συμβούλους για το πώς θα προχωρήσουμε.  Όμως αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση αρχίζει να γελοιοποιείται. Το να έχουμε μέσα σε 15 -20 μέρες 4 διατάγματα για να αποτρέψουμε δημοκρατικές διαδικασίες, διαφανείς διαδικασίες και κυρίως εκλογικές διαδικασίες και όλα αυτά ως αποτέλεσμα της εκλογικής συντριβής την οποία είχαν κάποιοι στις επαρχιακές συνδιασκέψεις που προηγήθηκαν και μπροστά στο φάσμα να έχουν και μια τελική εκλογική συντριβή εις το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, αντί να αποδεχτούν την ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση των μελών της ΕΔΕΚ όπως την έχετε δει προτιμούν να καταφεύγουν στις αστυνομίες στα δικαστήρια».

«Θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουν το κόμμα. Δεν εξευτελίζουν το κόμμα, εξευτελίζουν τον εαυτό τους, στο τέλος αυτό θα συνειδητοποιήσου. Τώρα αν κάποιοι θέλουν την σημερινή ηγεσία του κόμματος να μας καταστήσουν αιώνια ηγεσία του κόμματος, είναι θέμα που αφορά τους ίδιους», κατέληξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χάος με βούλα Δικαστηρίου και σφραγίδα Σιζόπουλου-Τα επόμενα βήματα στην ΕΔΕΚ

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς