Μεταβαίνει στο Παρίσι ο Πρόεδρος-Θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Η Κύπρος δια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί αργότερα σήμερα για το Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στο 4ο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, αλλά και σε δείπνο που παραθέτει η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Οντρέ Αζουλέ.

Προσθέτοντας ότι «όσον αφορά το Φόρουμ για την Ειρήνη, θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, διεθνείς πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανάγκη διατήρησης της διεθνούς συνεργασίας προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, η παγκόσμια διακυβέρνηση στον τομέα της υγείας, της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης και των απειλών κατά των δημοσιογράφων, η ισότητα των φύλων και άλλα».

Παράλληλα, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «την Παρασκευή, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος Μακρόν και στην οποία η Κύπρος θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει για πρώτη φορά. Στη Διάσκεψη θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, αλλά και η πολιτική μετάβαση στη χώρα, ενόψει και των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη Λιβύη τον προσεχή Δεκέμβριο».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει σε αρχηγούς κρατών η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Οντρέ Αζουλέ στο πλαίσιο της Συνόδου της 41ης Γενικής Συνέλευσης της ΟΥΝΕΣΚΟ».

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»