Νέα κίνηση αιφνιδιασμού-Παραιτήθηκε η Επιτροπή Λευκωσίας, ορίστηκαν νέες εκλογές

Με άλλη μια κίνηση αιφνιδιασμού, η ηγεσία της ΕΔΕΚ επιχειρεί να επιλύσει ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά τα διατάγματα των Δικαστηρίων που ανέστειλαν τη λειτουργία της Επαρχιακής Επιτροπής της στη Λευκωσία.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας ενημέρωσε με επιστολή του τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ότι οι αξιωματούχοι και επτά από τα οκτώ μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας οι οποίοι έχουν εκλεγεί στις 02/04/2017 υπέβαλαν την παραίτηση τους με άμεση ισχύ. Επίσης ζητούν όπως γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την χωρίς καθυστέρηση εκλογή της νέας Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας.

Η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία (Λεωφ. Βύρωνος 40) από τη 1.00 μ.μ μέχρι τις 6.00 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή των συγκεκριμένων μελών της Επαρχιακής, όπως και η δυνατότητα τους να λειτουργούν ως Επαρχιακή τέθηκε σε αναστολή από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μετά την προσφυγή της υποψήφιας για την προεδρία της Επαρχιακής, Ανδρειανής Οδυσσέως και άλλων δύο υποψηφίων μελών. 

Το Δικαστήριο έχει εκδώσει για την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας, τα εξής τέσσερα διατάγματα:

Α. Προσωρινό Διάταγμα που να απαγορεύει στους Εναγομένους να εκτελούν και/ ή να  εφαρμόζουν και/ ή να διεκπεραιώνουν τις αποφάσεις της εκλογικής συνδιάσκεψης  Λευκωσίας και/ ή την απόφαση για καταρτισμό σε σώμα της Επαρχιακής Επιτροπής  Λευκωσίας που έλαβε χώρα την 3/10/21.

Β. Προσωρινό διάταγμα που να αναστέλλει την ισχύ και/ ή εκτέλεση των αποφάσεων  και/ ή του αποτελέσματος της εκλογικής συνδιάσκεψης Λευκωσίας.

Γ. Διάταγμα που να αναστέλλει την ισχύ της ανακήρυξης και/ ή της εκλογής όσων  εκλέχθηκαν κατά την εκλογική συνδιάσκεψη Λευκωσίας.

Δ. Διάταγμα που να απαγορεύει στην Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας των  Εναγομένων να συνέρχεται και/ ή συνεδριάζει και/ ή λαμβάνει και/ ή εκτελεί αποφάσεις  των Εναγομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Ικανοποίηση στα κατεχόμενα για ένταξη Κοσόβου στο ΣτΕ-«Παράδειγμα για το ψευδοκράτος»
Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι με την ΕΕ-«Δεν θα δεχθούμε ποτέ τη διασύνδεση ευρωτουρκικών με Κυπριακό»
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ για την απόφαση ΣτΕ για Κόσοβο-«Η Κύπρος συνεπής στις διαχρονικές θέσεις της»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία