Η καυστική απάντηση Παμπορίδη στην ΕΔΕΚ-«Να καταγγείλετε ή να απολογηθείτε»

Με μια καυστική ανάρτηση, απάντησε ο Γιώργος Παμπορίδης, στα όσα του καταλόγισε με νέα ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, για τα περί σχέσης του με Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο και με τον Sir David Nicholson. 

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο πρώην υπουργός Υγείας, ανέφερε πως «μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο αφού θέλετε καλά κ σώνει να μη σπιλώσετε. Βρέστε κάτι πιο ευφάνταστο. Εντωμεταξύ θα περιμένω να κάνετε τις καταγγελίες σας ή να απολογηθείτε».

Λίγο προηγουμένως η ΕΔΕΚ επιστρέφοντας το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ανέφερε πως «ο κ. Παμπορίδης αρέσκεται στις ατάκες για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε θέματα στα οποία εμπλέκεται άμεσα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός».

«Η απάντησή του στα ντοκουμέντα που δώσαμε χθες στη δημοσιότητα», υποστηρίζει η ΕΔΕΚ, «όχι μόνο διαψεύδουν τις δημόσιες τοποθετήσεις του για το ότι ''δεν γνωρίζει την εταιρία Babymed'', αλλά τον αφήνουν και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο».

Συνεχίζοντας η ΕΔΕΚ αναφέρει πως «το μόνο που είχε να δηλώσει μετά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και τον διαψεύδουν, είναι ότι "ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Συμφωνούμε απόλυτα. Η ρήση αυτή ταιριάζει απόλυτα στη συμπεριφορά του, όπως επίσης και το ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταπελτική απάντηση Παμπορίδη στον Σιζόπουλο-«Καταντήσαμε να φωνάζει ο κλέφτης»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «σύμφωνα με το καταστατικό (παράγραφος 3.4) της εταιρείας Babymed που συνέταξε το γραφείο του κ. Παμπορίδη και της οποίας ήταν διευθυντής (αλλά κατά τα άλλα χθες μας είπε ότι δεν γνώριζε την εταιρεία), η κύρια δραστηριότητα της Babymed καταγράφεται ως εξής:

3.4 Η αγορά, πώληση, απόκτηση, ενοικίαση, υπενοικίαση, κατοχή και λειτουργία υπό οποιανδήποτε ιδιότητα νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, νοσηλευτηρίων, σανατορίων, γηροκομείων, ξενώνων, χώρων σταθμεύσεως και άλλων χώρων και οικημάτων σχετικών με τα προαναφερθέντα καθώς και η παροχή συναφών υπηρεσιών και σχετικών με αυτά».

Την ίδια ώρα η ΕΔΕΚ τονίζει πως «όλα αυτά εάν τοποθετηθούν με λογική σειρά το παζλ ολοκληρώνεται:

1. Ο κ. Παμπορίδης φρόντισε στη νομοθεσία του ΓεΣΥ, τα ελλείμματα των δημόσιων Νοσηλευτηρίων, να καλύπτονται τα πρώτα πέντε χρόνια της αυτονόμησης (Ιούνιος 2019-Ιούνιος 2024), χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθεί με την Ε.Ε. για να εξασφαλίσει εξαίρεση σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η πέραν των πέντε ετών ενίσχυση. Μετά τον Ιούνιο του 2024 το κράτος δεν θα μπορεί να καλύψει τα ελλείμματα γιατί θα θεωρείται κρατική ενίσχυση και απαγορεύεται.

2. Δεν φρόντισε να αναδιοργανώσει το Δημόσια Νοσηλευτήρια και να τα καταστήσει οικονομικά αυτοδύναμα πριν από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ ώστε να μην απαιτείται η κάλυψη ελλειμμάτων από την Κυβέρνηση.

3. Τα ελλείμματα όταν δεν θα μπορέσουν να καλυφτούν αναγκαστικά θα οδηγήσουν είτε σε κλείσιμο των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων (περίπτωση Κυπριακών Αερογραμμών), είτε σε ενοικίαση ή πώληση (περίπτωση Συνεργατισμού).

4. Ο κος Νίκολσον λόγω της προηγούμενης εμπειρίας αλλά και των σχέσεών του, θα αποτελούσε ιδανικό σύνδεσμο για την ανάληψη διαχείρισης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων από Βρετανικά κεφάλαια, είτε απευθείας, είτε δια μέσω της εταιρίας Babymed. Αυτό φυσικά για κάποιους θα ήταν με το αζημίωτο».

Καταλήγοντας σημειώνεται πως «από αυτή τη διαδικασία ποια θα ήταν τα οφέλη του κ. Παμπορίδη ο καθένας μπορεί να τα αντιληφθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Το ερώτημα… γρίφος στη στάση Σιζόπουλου για ΓεΣΥ και το καταδικασμένο εγχείρημα

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη