Άναψε νέες φωτιές ο Ελεγκτής-Πυρά από αντιπολίτευση, υπεραμύνεται η Κυβέρνηση

Πυρά κατά Κυβέρνησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στον απόηχο της νέας κόντρας που ξέσπασε μεταξύ Προεδρικού και Γενικού Ελεγκτή, αναφορικά με τον μόνιμο διορισμό τεσσάρων εργαζομένων του Προεδρικού, με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ να υψώνουν ασπίδα προστασίας στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.  

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάςς, ανέφερε πως «η παράνομη μονιμοποίηση στο Δημόσιο τριών εμμίσθων στελεχών του ΔΗΣΥ και της αδερφότεκνης του κ. Αναστασιάδη που είχαν μεταφερθεί ως ειδικοί συνεργάτες στο Προεδρικό συνιστά πρόκληση σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας».

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκουμάς, «το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπερασπίζεται και από πάνω αυτή την παρανομία απλώς επιβεβαιώνει ξανά την αλαζονεία τους», προσθέτοντας παράλληλα πως «η Κυβέρνηση που μονιμοποίησε παράνομα τέσσερα στελέχη του Συναγερμού, είναι η ίδια Κυβέρνηση που συνεχίζει παράνομα και ετσιθελικά να κρατά σε καθεστώς αγοράς υπηρεσιών χιλιάδες εκπαιδευτικούς των ολοήμερων και απογευματινών προγραμμάτων οι οποίοι χάνουν έτσι το 1/3 των εισοδημάτων τους».

«Θράσος ΑΚΕΛ»

Το Προεδρικό σήκωσε το γάντι και αντέστρεψε τα πυρά στο ΑΚΕΛ, λέγοντας πως «αν κάτι στερείται ορίων και φραγμών είναι το θράσος του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ και του κόμματος του, οι οποίοι πλέον διακρίνουν τους υπαλλήλους με ταυτότητα του ΔΗΣΥ που δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με δεκάδες χιλιάδες άλλων υπαλλήλων».

Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, «θράσος απροσμέτρητο διακρίνει το ΑΚΕΛ που προσποιείται πως δεν γνωρίζει ότι ακόμη και σήμερα στην Προεδρία  της Δημοκρατίας, εργάζονται πρόσωπα που επί δικής τους διακυβέρνησης αξιοποίησαν το δικαίωμα που είχαν όλοι οι εργαζόμενοι για αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους μέχρι το 2016 που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, το διέκοψε». 

Επανήλθε με λυτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ

Μετά την απάντηση της Κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ επανήλθε με λυτή ανακοίνωση, παραπέμποντας τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να διαβάσεις την έκθεση Ελεγκτή.

«Προτρέπουμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να διαβάσει ακόμα μια φορά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Στο μεταξύ, χθες το Προεδρικό σε απάντηση του στον Γενικό Ελεγκτή, έκανε λόγο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, απορρίπτοντας παράλληλα τα όσα καταλογίστηκαν από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον ίδιο να επανέρχεται και να αναφέρει πως «η Ελεγκτική Υπηρεσία αμέτρητες φορές έκανε παρατηρήσεις για τη μετατροπή έκτακτων υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου», παραθέτοντας απόσπασμα από την έκθεση του το 2019. Επίσης, ανέφερε πως «μόνο για τους συμβούλους του ΠτΔ και των υπουργών ο νόμος ρητά προβλέπει ότι ουδέποτε μονιμοποιούνται αφού πρόκειται για πολιτικούς διορισμούς».

Πυρά και από ΔΗΚΟ

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ, αναφέρει πως «για ακόμη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για να συγκαλύψει σκάνδαλα, απαξιώνοντας την Ελεγκτική Υπηρεσία και το έργο της», προσθέτοντας πως «οι επιθέσεις της κυβέρνησης κατά ανεξάρτητων θεσμών, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά έρχονται σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γιώργος Σολωμου, μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, «τέτοιες επιθέσεις, όπως αυτή που βλέπουμε να εκτυλίσσεται με αφορμή την παράνομη μετατροπή του καθεστώτος εργοδότησης συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου στο δημόσιο, είναι επιθέσεις κατά της χρηστής διοίκησης, κατά της αξιοκρατίας, κατά της διαφάνειας».

Ο κ. Σολωμού αναφέρει πως ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούν απαράδεκτο για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση να εγκαλεί τον ανεξάρτητο θεσμό που ανέδειξε το νέο σκάνδαλο αντί να απολογηθεί και να άρει άμεσα μία παρανομία. «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά για «αντιδεοντολογική» συμπεριφορά άλλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ίδιο… μέτωπο θεατές-Δείχνει αντιδεοντολογική συμπεριφορά Οδυσσέα η Κυβέρνηση

Αντίδραση και από Οικολόγους 

Ασπίδα προστασίας στον Ελεγκτή ύψωσε και το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο με ανακοίνωση του αναφέρει πως «για ακόμη μια φορά παρατηρούμε τον Γενικό Ελεγκτή να βρίσκεται στο στόχαστρο από την Κυβέρνηση επειδή πράττει τα αυτονόητα και προχωρεί σε διαδικασίες που εμπίπτουν στα καθήκοντα του».

Όπως αναφέρεται, «ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης με επιστολή του καλεί τους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου να νομοθετήσουν ώστε να τερματιστεί η παράνομη μονιμοποίηση στο δημόσιο τεσσάρων συνεργατών του Προέδρου Αναστασιάδη. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια δαιμονοποίησης της Υπηρεσίας Ελέγχου είναι απαράδεκτη καθώς ο Γενικός Ελεγκτής βάσει των καθηκόντων, αλλά και των εξουσιών του έχει κάθε δικαίωμα να διεξάγει έλεγχο στις κυβερνητικές διαδικασίες».

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Σταύρος Παπαδούρης αναφέρει πως, «δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στη μονιμοποίηση ατόμων στο δημόσιο που διορίστηκαν με μόνο γνώμονα την κομματική προσήλωση τους, χωρίς να έχουν περάσει από διαδικασία αξιολόγησης. Το θέμα είναι ακόμη πιο σκανδαλώδες, αφού το ένα άτομο που μονιμοποιήθηκε πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τους αρμόδιους να εξετάσουν άμεσα το ζήτημα που προκύπτει και όλοι όσοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη διαδικασία οφείλουν να λογοδοτήσουν είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε διοικητικοί προϊστάμενοι. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει συνυπογράψει πρόταση νόμου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ το θέμα είναι εγγεγραμμένο ήδη και για συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου, όπου θα ζητήσουμε να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκαθαριστεί άμεσα η υπόθεση».

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια