Ίση κατανομή βαρών ζήτησε η Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου σε συνάντηση με την ΠτΒ

Οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και η αποκατάσταση των προσφύγων ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου, υπό τον Πρόεδρο της Λοΐζο Αυξεντίου, με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κίνησης, κατά την συνάντηση, η κ. Δημητρίου έθεσε ξεκάθαρα το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και που επιδιώκει να προωθήσει.

Όπως αναφέρεται, η Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε στην Κίνηση Προσφύγων πως η προώθηση του Κυπριακού αλλά και ιδιαίτερα το πρόβλημα που τίθεται με την πόλη καταγωγής του πατέρα της, την Αμμόχωστο και τις ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων, είναι στις άμεσές της προτεραιότητες.

Η δράση της, σημειώθηκε, θα επιτευχθεί μέσα από την Κοινοβουλευτική Διπλωματία και την ενδυνάμωση του δικτύου πρεσβευτών της Κύπρου στα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα αλλά και μέσα από προσκλήσεις που θα απευθύνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών προς Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες Ευρωπαϊκών και άλλων Μεσογειακών χωρών.

Η αντιπροσωπεία της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου, έθεσε με τη σειρά της για ακόμη μια φορά, την ανάγκη προώθησης της ίσης κατανομής βαρών και της άμεσης λήψης πολιτικών αποφάσεων για τους πρόσφυγες. Επεσήμανε την αδυναμία αξιοποίησης των στεγαστικών και άλλων σχεδίων που υπάρχουν για τον προσφυγικό κόσμο, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέτουν πλέον οι τράπεζες και ζήτησε όπως αυξηθούν οι σχετικές χορηγίες. Επεξήγησε το ρόλο και τις δράσεις της Κίνησης και έθεσε τα μέλη του Συμβουλίου της στη διάθεση της Προέδρου της Βουλής για τυχόν αξιοποίηση τους προς υποβοήθηση των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση