Επανήλθε ο Παμπορίδης-«Σπίτι σας λαμόγια»

Επανήλθε πυροβολώντας ο πρώην υπουργός υγείας Γιώργος Παμπορίδης, μετά τα όσα του καταλόγισε ο  Μαρίνος Σιζόπουλος, στον απόηχο της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, που αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρούς που βρίσκονται εκτός του ΓεΣΥ. 

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Γιώργος Παμπορίδης έριξε καρφί λέγοντας ότι «Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ενώ έγραψε «σπίτι σας λαμόγια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταπελτική απάντηση Παμπορίδη στον Σιζόπουλο-«Καταντήσαμε να φωνάζει ο κλέφτης»

Στο μεταξύ, νωρίτερα σε μία ανακοίνωση καταπέλτη, ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης της ΕΔΕΚ προς στήριξη πρωινών δηλώσεων του κ Σιζόπουλου ότι τάχα εμπλέκομαι σε Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο, το οποίο μάλιστα φέρεται να είχε δοσοληψίες με το Υπουργείο Υγείας ως πάροχος υπηρεσιών κατά την περίοδο της δικής μου Υπουργίας, σημειώνω τα ακόλουθα:

Η Εταιρεία στην οποία αναφέρονται συστάθηκε το 2012 (τρία χρόνια πριν να διοριστώ Υπουργός) από το Γραφείο μου και μέλη του Γραφείου μας ενήργησαν, ως είθισται στην δικηγορική πρακτική, για μικρή περίοδο ως Διευθυντές και/ή μέτοχοι για λογαριασμό  πελατών μας».

«Πρώτο ερώτημα που εγείρεται λοιπόν και πρέπει να απαντήσει ο κ. Σιζόπουλος», προσθέτει ο κ. Παμπορίδης, «είναι αν η κατηγορία που εκτόξευσε έναντι μου περί "εμπλοκής μου στην εν λόγω Εταιρεία", εννοεί υπό την ιδιότητά μου ως Δικηγόρος. Αν δηλαδή η σύσταση της εταιρείας αυτής από το Δικηγορικό μου Γραφείο το 2012 (τρία χρόνια πριν να διοριστώ Υπουργός!) συνιστά οτιδήποτε μεμπτό.

Δεύτερο ερώτημα που εγείρεται είναι αν η εν λόγω Εταιρεία με την ιδιοκτησία της οποίας καμία σχέση δεν είχα, πέραν του ότι υπήρξα δικηγόρος της κατά την σύστασή της το 2012, καρπώθηκε οποιοδήποτε παράνομο όφελος από το Υπουργείο Υγείας κατά την περίοδο που ήμουν επικεφαλής του Υπουργείου όπως εντέχνως αφήνει ο κ. Σιζόπουλος να νοηθεί.

Τρίτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τον κ. Σιζόπουλο είναι από πού προκύπτει ότι ο Sir David Nicholson, είχε οποιαδήποτε σχέση προσωπική ή επαγγελματική μαζί μου. Επίσης από πού προκύπτει ότι δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα να αναλάβει επικεφαλής του ΟΚΥπΥ, έχοντας υπηρετήσει για πολλά έτη ως επικεφαλής του NHS στη Βρετανία.

Τέταρτο ερώτημα που προκύπτει είναι πως η εμπλοκή του κ. Nicholson επιτρέπει στον κ. Σιζόπουλο το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι καταδεικνύει από μόνη της την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων. Ποια ενέργεια του Nicholson ή του ΔΣ του ΟΚΥπΥ που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο με δική μου εισήγηση ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, συνδέεται με προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων».

Ο Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε ακόμη ότι «τα εν λόγω "στοιχεία" τα χρησιμοποίησαν ξανά κατά το 2016 όταν βουλευτής μου τα παρουσίασε και με συμβούλευσε να "προσέχω" και της είπα τότε ότι κάποιοι προσπαθούν να με σπιλώσουν, γιατί τους ενοχλεί η μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ, προτρέποντάς την να υποβάλει όλα τα στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή. Το ίδιο δε προτείνω και τώρα στον κ. Σιζόπουλο. Αφού επιχειρεί εκ νέου να με σπιλώσει αφήνοντας υπονοούμενα ότι η εν λόγω εταιρεία μου ανήκει και αφού ισχυρίζεται ότι ωφελήθηκε και από ανάθεση έργου από το Υπουργείο Υγείας, τον προκαλώ να υποβάλει τα εν λόγω στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον η εν λόγω εταιρεία έλαβε οποιαδήποτε προνομιακή αντιμετώπιση ή έστω και αν επωφελήθηκε €1- από το Υπουργείο Υγείας κατά την περίοδο της δικής μου Υπουργίας».

«Σύγκρουση συμφέροντος», υπέδειξε ο Γιώργος Παμπορίδης, «είναι να νομοθετείς για κάτι επί του οποίου έχεις άμεσο συμφέρον ή όφελος. Και εδώ ο μόνος που αβίαστα εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία ποικιλόμορφα είναι ο κ. Σιζόπουλος».

«Επειδή λοιπόν εδώ», σημείωσε καταλήγοντας «καταντήσαμε να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης και επειδή ο κ. Σιζόπουλος με τους συνεργάτες του επιχειρεί να εμφανίσει την άσκηση του επαγγέλματός μου ως «συνέργεια σε απάτη κατά του Δημοσίου» τον καλώ για άλλη μια φορά να ζητήσει συγγνώμη. Σε ότι με αφορά δεν πρόκειται να με σωπάσουν ούτε οι απειλές του ούτε η λάσπη του».

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ