Ανάπτυξη διαφόρων τομέων στο ψευδοκράτος μετά την πανδημία βλέπει ο Τατάρ

Ανώτατη εκπαίδευση, τουρισμός και κατασκευαστικός τομέας θα αναπτυχθούν γρήγορα στο ψευδοκράτος μετά την πανδημία, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μερσίνας.

Ο κ. Τατάρ είπε πως το μέλλον του ψευδοκράτους είναι αρκετά λαμπρό και υποστήριξε πως Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν συμφωνία με τους Τ/κ στη βάση της ισότητας.

Ανέφερε πως στο σημείο στο οποίο φθάσαμε στην Κύπρο χρειάζεται μια λύση που να προβλέπει συνεργασία "μεταξύ δυο κυρίαρχων ισότιμων κρατών που να ζουν πλάι πλάι". Πρόσθεσε πως σε αυτό το πλαίσιο ενεργούν σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Τουρκία.

"Χάσαμε πολύ χρόνο, δεν αντέχουμε να περιμένουμε άλλο", ανέφερε. Είπε πως το ψευδοκράτος "θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως κυρίαρχο κράτος με όλους τους θεσμούς του, όλους τους οικονομικούς τομείς και το ανθρώπινο δυναμικό του".

Σημείωσε πως το μέλλον είναι πολύ πιο λαμπρό για τους Τ/κ, καθώς οι σχέσεις με διάφορους τουρκικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς αυξάνονται και ο δεσμός με αυτούς γίνεται πιο δυνατός μέρα με τη μέρα.

Ο κ. Τατάρ είπε ακόμη πως η Μερσίνα αποτελεί πύλη των Τ/κ προς τον κόσμο.

Συναντήθηκε με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας με επικεφαλής τον Γκιουρσέλ Μπαράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ντιγιαλόγκ».

Στην χαιρετισμό του κατά τη συνάντηση, ο κ. Τατάτ είπε ότι παρευρέθηκε στη Συνέλευση του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Επιμελητήριου στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ ανάφερε πως  οι τουριστικές δυνατότητες της Αμμοχώστου θα αυξηθούν μετά το άνοιγμα της περίκλειστης πόλη των Βαρωσίων και είπε ότι «η τδβκ είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Τουρκία με τις ιστορικές και πολιτιστικές της αξίες».

Είπε ακόμα ότι 50 χιλιάδες φοιτητές από τη Δημοκρατία της Τουρκίας σπουδάζουν σε «πανεπιστήμια» του ψευδοκράτους και ευχήθηκε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Επαναλαμβάνοντας τη σημασία της συνέχισης και της εδραίωσης των στενών σχέσεων και επαφών με την Τουρκία, ο Τατάρ  τόνισε τη σημασία των επενδύσεων σε όλους τους τομείς και είπε ότι οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά.

Αναφέροντας ότι η οικονομία θα ενισχυθεί μετά την πανδημία, ο Τατάτ ευχήθηκε να αυξηθεί το εμπορικό και επενδυτικό δυναμικό του ψευδοκράτους.

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας Γκιουρσέν Μπαράν, εξέφρασε την υποστήριξή του στην πολιτική που ακολουθεί ο Τατάρ, επισημαίνοντας ότι ο Τατάρ είναι αγαπητός και τυγχάνει σεβασμού στην Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»