Πολεμικά εμβατήρια από Τσαβούσογλου-«Είμαστε έτοιμοι για όλα στην αν. Μεσόγειο»

Είμαστε έτοιμοι για όλα, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται για την ειρήνη στην Μεσόγειο.

Σε ομιλία του για την 800η επέτειο από την άλωση της Αλάνιας από τον Σουλτάνο Αλααντίν Κεκουμπάτ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “ο Κόκκινος Πύργος, που ατενίζει τη Μεσόγειο  δείχνει σε ποιον ανήκουν αυτά τα εδάφη και αυτή η θάλασσα”.

Συνεχίζοντας είπε ότι "το να είμαστε τα παιδιά αυτού του μεγάλου πολιτισμού είναι πηγή υπερηφάνειας για εμάς. Σήμερα, 8 αιώνες μετά, διαμορφώνουμε την εξωτερική μας πολιτική με την έμπνευση που παίρνουμε από αυτή την ένδοξη κληρονομιά. Είμαστε ενεργά παρόντες στο πεδίο και στο τραπέζι για να ανοίξουμε το δρόμο για την ειρήνη”.

Υποστήριξε ότι εργάζονται για την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης και ευημερίας στη Μεσόγειο και πρόσθεσε: “Δεν διστάζουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τη νομοθεσία όλων. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας μέχρι τέλους. Είμαστε ένα έθνος ναυτικών. Ματαιώσαμε τα προδοτικά σχέδια που είχαν στόχο να μας κάνουν να μην μπορούμε να πάμε πέρα από τον Κόκκινο Πύργο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αν είναι το τραπέζι, τότε τραπέζι. Αν είναι το πεδίο είναι το πεδίο. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Η ίδια αντίληψη ισχύει για την τδβκ και τους Τ/κ. Κοιτάξτε, η Αλάνια ήταν σαντζάκι της επαρχίας της Κύπρου για 300 χρόνια κατά την Οθωμανική περίοδο. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους της τδβκ", ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες