Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έσπειρε ανέμους, θερίζει… θύελλες ο Σιζόπουλος για το ΓεΣΥ-Άνοιξε όλα τα μέτωπα

  06/11/2021 06:58
Έσπειρε ανέμους, θερίζει… θύελλες ο Σιζόπουλος για το ΓεΣΥ-Άνοιξε όλα τα μέτωπα

Έσπειρε ανέμους, θερίζει… θύελλες ο Σιζόπουλος για το ΓεΣΥ-Άνοιξε όλα τα μέτωπα

  06/11/2021 06:58

Κι ενώ δεν έχει κατακαθίσει η σκόνη από την άνευ προηγουμένου κόντρα εντός του κόμματός του, ο Μαρίνος Σιζόπουλος επέλεξε να κηρύξει πόλεμο κατά πάντων, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργειά του να καταθέσει την Πέμπτη πρόταση Νόμου στη Βουλή, που στόχο έχει να δώσει δικαίωμα σε γιατρούς και οδοντίατρους εκτός ΓεΣΥ, να συνταγογραφούν εντός του συστήματος.

Εμμέσως η Κυβέρνηση και με ευθείες βολές κόμματα, πρώην υπουργοί, συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανωμένοι ασθενείς, κατακεραύνωσαν και συνεχίζουν να βάλλουν κατά του προέδρου της ΕΔΕΚ, που παρά το γεγονός ότι δημιούργησε νέο ρήγμα στο κόμμα του, επέλεξε την Πέμπτη να βγει στην αντεπίθεση, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους. Κάλεσε μάλιστα σε δημόσιο debate τους επικριτές του, υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του, ενισχύει τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ και βοηθά πάσχοντες, χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Κατά κάποιους ο αρχικός στόχος του Μαρίνου Σιζόπουλου ήταν διττός. Από τη μία ήθελε να στρέψει τα βλέμματα μακριά από το εσωτερικό της πληγωμένης, από τη δημόσια αντιπαράθεση, ΕΔΕΚ και από την άλλη, να επαναφέρει την πρόταση του για τους γιατρούς εκτός ΓεΣΥ. Μια πρόταση που αποτελεί διακαή του πόθο και την οποία όπως αποκάλυψε ο τέως υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επιχείρησε να διασυνδέσει με την ψήφιση του προϋπολογισμού για να πάρει αρνητική απάντηση.

Το νέο ρήγμα στην ΕΔΕΚ

Αυτό που φαίνεται πως δεν ανέμενε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ήταν ότι τα σχέδια του για το ΓεΣΥ, θα δημιουργούσαν νέο ρήγμα εντός του κόμματος του. Δίνοντας συνέχεια στην γραπτή καταπελτική ανακοίνωση, διά του προέδρου της η ΔΕΟΚ, διεμήνυσε ότι «εάν αυτές οι πρωτοβουλίες δεν έχουν σύντομα τέλος, θα συνεννοηθούμε με συνδικαλιστικές οργανώσεις και του οργανωμένους ασθενείς για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Γι’ αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία».

Τοποθέτηση που προκάλεσε την οργή Σιζόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Ιωσήφ Αναστασίου, για θέση αντίθετη με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Δεν είναι πάντως μόνο η ΔΕΟΚ, που δεν θέλει να ακούσει για την πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου. Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν ότι βουλευτές αλλά και στελέχη της ΕΔΕΚ, έχουν δυσφορήσει από την ενέργεια του προέδρου του κόμματος, θεωρώντας ότι θα αλλάξει την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνει στον τοίχο Σιζόπουλο ο Παμπορίδης-«Λυσσαλέα μανία, ψεύδεται συνειδητά»

Το… ξεκαθάρισμα Αβέρωφ και οι αποστάσεις του ΔΗΚΟ

Πάντως η πρόταση Νόμου του Μαρίνου Σιζόπουλου, αν και κάποιοι βουλευτές του ΔΗΣΥ κράτησαν… πισινή μέχρι να την μελετήσουν, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία και ούτε αναμένεται να συζητηθεί σύντομα στη Βουλή και δη ένα χρόνο πριν τις Προεδρικές Εκλογές.

Εν μέσω των πυρών, εν τω μεταξύ που συνεχίζουν να πέφτουν και στον ΔΗΣΥ κυρίως από το ΑΚΕΛ, λόγω του ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την τοποθέτηση του Χάρη Γεωργιάδη στη Βουλή ότι το κόμμα θέλει αλλαγές στο ΓεΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε νέα παρέμβαση, με σκοπό να πέσουν οι τόνοι. «Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος τρόπος να το εκφράσω, δεν υπάρχει ζήτημα για αλλαγή της αρχιτεκτονικής και της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ», ανέφερε.

Άκυρο στην πρόταση Σιζόπουλου έριξαν ήδη ανοικτά ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ, με το ΔΗΚΟ να κρατά αποστάσεις από τις διαστάσεις που έλαβε η κόντρα. Η πρόθεσή του πάντως, όπως τουλάχιστον έχει εκφρασθεί δημόσια από τον βουλευτή του κόμματος Χρύσανθο Σαββίδη, είναι να την καταψηφίσει εάν και εφόσον οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας.

Σημειώνεται ότι η πιο έντονη αντίδραση στα όσα ανέφερε τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προήλθε από τον πρώην υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, τον οποίο είχε κατηγορήσει ο Μαρίνος Σιζόπουλος για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ζητώντας του να δώσει στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ο Γιώργος Παμπορίδης ξεσπάθωσε κάνοντας λόγο «για εμμονή του κατά του ΓεΣΥ και λυσσαλέα μανία του να του να το ξηλώσει προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στενά συμφέροντα του ιδίου και των φίλων του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας