Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ικανοποίηση Προέδρου Βουλής για κυπριακή ναυτιλία-Ενημερώθηκε από Καζάκο

  05/11/2021 21:00
Ικανοποίηση Προέδρου Βουλής για κυπριακή ναυτιλία-Ενημερώθηκε από Καζάκο

Ικανοποίηση Προέδρου Βουλής για κυπριακή ναυτιλία-Ενημερώθηκε από Καζάκο

  05/11/2021 21:00

Ικανοποίηση για την ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας και τη σημαντική συνεισφορά του τομέα στο ΑΕΠ της χώρας εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμά Καζάκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο της συνάντησης, η κ. Δημητρίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον σημαντικότατο ρόλο που ο εν λόγω οργανισμός διαδραματίζει στην ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας και του τομέα της ναυτιλίας ευρύτερα, όσο και για την εν γένει δραστηριοποίησή του στην κοινωνία.

Ο κ. Καζάκος προέβη σε αναλυτική παρουσίαση πλείστων όσων πτυχών του σημαντικού αυτού τομέα οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο, τονίζοντας τη βελτίωση του κύρους της Κυπριακής σημαίας, αφού η Κύπρος συγκαταλέγεται πλέον στις λεγόμενες «άσπρες λίστες» ελέγχου λιμένων. Ανέλυσε, επίσης, τη δομή και τους στόχους του υπό αναφορά οργανισμού, του οποίου πρώτιστο μέλημα είναι η προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων της Κύπρου, κατά τρόπο που τα οικονομικά συμφέροντα αυτού να συμπλέουν και να συνάδουν με τα ευρύτερα κρατικά συμφέροντα.

Όπως αναφέρεται, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ευαρέσκειά της τόσο για την πρωτοβουλία του κ. Καζάκου να προβεί σε αναλυτική παρουσίαση του έργου και της ενεργού δράσης του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου όσο και για την αναγνωρισμένη διεθνώς θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, ως μικρής μεν οικονομικής δύναμης αλλά με τεράστιο εκτόπισμα.

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης από τον κ. Καζάκο η μεγάλη σημασία που αποδίδεται από τους διεθνείς κύκλους στην ίδρυση και λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και στον ρόλο που αυτό επιτελεί, ενώ συζητήθηκαν και θέματα προσέλκυσης άμεσων επενδύσεων στην Κύπρο, όσο και της εκπονηθείσας νέας «Μακροχρόνιας Εθνικής Στρατηγικής για την Κυπριακή Ναυτιλία - Sea Change 2030», με την οποία η Κύπρος θα καταστεί ένας σημαντικός και ισχυρός παράγοντας στη διαμόρφωση ναυτιλιακής πολιτικής με εκτόπισμα στα ναυτιλιακά δρώμενα παγκοσμίως, την οποία το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο θα προωθήσει με κάθε μέσο, όπως αναφέρεται.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε και την κοινωνική δραστηριοποίηση και κοινωνική ενσυναίσθηση που το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναπτύσσει, αλλά και την πρωτοπόρα θέση που κατέχει στην κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας