Νέα πυρά ΔΕΟΚ για το ΓεΣΥ, σε ευθεία σύγκρουση με Σιζόπουλο-«Θα το αποτρέψουμε»

Δεν έμεινε μόνο μέχρι την ανακοίνωση, η οποία ξεκαθάριζε τις θέσεις της για το ΓεΣΥ η ΔΕΟΚ αλλά επανήλθε διά του Προέδρου της, προειδοποιώντας πως εάν δεν σταματήσουν οι ενέργειες για αλλαγή της φιλοσοφίας του συστήματος, η συνδικαλιστική οργάνωση της ΕΔΕΚ θα συνταχθεί με τις υπόλοιπες οργανώσεις και την ΟΣΑΚ, προκειμένου να ανατραπούν αυτά τα σχέδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τον εσωκομματικό εμφύλιο στο ΓΕΣΥ-Στο μάτι του κυκλώνα ο Σιζόπουλος

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα έχουν σύντομα τέλος. Εάν δεν υπάρξει αυτό, αναμφισβήτητα στα πλαίσια της κοινωνικής συμμαχίας για το ΓεΣΥ, θα συνεννοηθούμε με συνδικαλιστικές οργανώσεις και του οργανωμένους ασθενείς για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Γι’ αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία», ανέφερε ο Ιωσήφ Αναστασίου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ανέφερε επίσης πως η ΔΕΟΚ δεν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο για να συζητήσουν το θέμα. «Η ΔΕΟΚ έχει τις δικές της θέσεις και είναι ξεκάθαρες και απόλυτες. Εμείς δεν είμαστε παράρτημα κανενός κόμματος, είμαστε ανεξάρτητη σοσιαλιστική οργάνωση, που ανήκει ασφαλώς στο χώρο της ΕΔΕΚ. Ωστόσο η κάθε οργάνωση λειτουργεί με τα συλλογικά της όργανα και με δικές της αποφάσεις. Σε καμία περίπτωση στην ιστορία της οργάνωσης δεν υπήρξε παρέμβαση από το κίνημα», υπέδειξε ο κ. Αναστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τεντώνει το σχοινί ο Σιζόπουλος, κατέθεσε πρόταση για ΓεΣΥ-Χείμαρρος ο Ιωάννου

Ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ ξεκαθάρισε πως η θέση της οργάνωσης ήταν πάντοτε κρυστάλλινη σ’ ότι αφορά το ΓεΣΥ. «Για την εφαρμογή του ΓεΣΥ χρειάστηκε να δοθούν μάχες δεκαετιών και η μεταρρύθμιση μπήκε σε τροχιά, εν μέσω πανδημίας χωρίς αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, οπόταν είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίσει προκλήσεις και δυσκολίες η μεταρρύθμιση. Δεν μπορεί μια μεταρρύθμιση που έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία, επειδή αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, να τίθεται σε αμφισβήτηση η φιλοσοφία της», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα και άλλες προτάσεις, πέραν αυτής του Μαρίνου Σιζόπουλου όπως αυτή για τους Προσωπικούς Ιατρούς, αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ. «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, οποιαδήποτε διαφοροποίηση. Αντιμετωπίζουμε δύο προκλήσεις. Από τη μία γίνονται προτάσεις, οι οποίες δημιουργούν πίεση στο σύστημα επειδή δεν θωρακίζεται ο θεσμός του ΠΙ και οδηγούμαστε σε ένα πολυασφαλιστικό σύστημα, που μπορεί να οδηγήσει σε ασθενείς πολλών ταχυτήτων και θα υπονομεύσει το ΓεΣΥ και από την άλλη ακούγονται φωνές για μη στήριξη των κρατικών νοσηλευτηρίων και του ΟΑΥ, που έχουν δεχθεί μεγάλη οικονομική πίεση λόγω του COVID19».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο σκαμνί και από τους ασθενείς ο Σιζόπουλος-«Συκοφάντης, πρέπει να σέβεται»

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»